Acasă Actualitate „Nu te pune cu timişorenii!” a împlinit nouă luni

„Nu te pune cu timişorenii!” a împlinit nouă luni

433
DISTRIBUIȚI

Clubul Rotary Timişoara, Fundaţia Bega şi Primăria Timişoara au lansat, miercuri, 4 noiembrie, la Hotel Timişoara, în interesul comunităţii, indicatoarele de campanie cu următorul mesaj: „ Nu te pune cu timişorenii. Aici NU este coş de GUNOI”, destinat în primul rând şoferilor. Acţiunea face parte din cadrul campaniei „Nu te pune cu timişorenii!”, ce a împlinit deja 9 luni. “Fiindcă nu i-am convins încă pe şoferi, după nouă luni de campanie, că nu este civilizat să arunce pe stradă chiştoacele de ţigări pe fereastra deschisă a autoturismelor, am făcut aceste panouri. Indicatoarele vor fi amplasate în 20 de intersecţii din Timişoara, cu scopul de a atrage atenţia şoferilor care, stând la stop, au tentaţia de a arunca pe geam diferite obiecte, dar şi mucuri de ţigări”, a declarat Lia Lucia Epure, coordonatorul campaniei “Nu te pune cu timişorenii!” (www.nutepunecutimisorenii.ro)

Cele 20 de intersecţii din Timişoara

Cele 20 de intersecţii din Timişoara unde vor fi amplasate panourile, începând de miercuri, 4 noiembrie, sunt: Bv. Michelangelo – Eminescu; Bv. Revoluţiei – bv. Ion I.C. Brătianu (în faţă la Hotel Continental); Calea Aradului – Circumvalaţiunii  – 2 pe ambele sensuri de mers; Calea Aradului – str. Liniştei, pe sensul spre Arad; Calea Aradului – str. Miresei – 2, pe ambele sensuri de mers; Calea Şagului – Rebreanu – 2, pe ambele sensuri; Calea Martirilor – Rebreanu 2 – Spitalul judeţean; Calea Lipovei – Borzeşti – pe sensul spre Lipova; Popa Şapcă – str. Oituz; Str. Oituz – Punctele Cardinale – pe sensul dinspre Mărăşti; Gh. Lazăr – Sfântul Ioan – în faţă la Casa AMG; Republicii – Dragalina – 2, pe ambele sensuri, în faţa Gării de Nord; Calea Şagului – Dâmboviţa – pe sensul spre Şag şi str. 20 Decembrie – CD Loga – pe sensul dinspre pod. Tot de miercuri, 4 noiembrie, a fost încheiat şi un parteneriat cu Poliţia Rutieră Timiş, de sprijin al campaniei “Nu te pune cu timişorenii!”. Comisarul Marcel Crăciunescu a declarat că poliţiştii vor fi la intersecţii şi vor urmări şoferii care vor arunca ţigările sau alte deşeuri pe fereastră. Conform OUG nr. 195 din 2002, amenda va fi între 9 –20 de puncte, iar un punct valorează 60 de lei. Şoferii vor fi montorizaţi prin radar sau prin observaţie directă a agentului de poliţie. Chiar şi cetăţenii pot face sesizări scrise la Poliţia Rutieră, dacă pot dovedi că un şofer a aruncat chiştocul pe geam, drept pe stradă.

www.nutepunecutimisorenii.ro

O “tribună” a comunicării, cu mare succes în rândul timişorenilor, despre problemele privind mica poluare a oraşului o reprezintă site-ul: www.nutepunecutimisorenii.ro, accesat de peste 17.000 de ori. “Noi încercăm să fim prompţi şi să rezolvăm problemele ridicate de către timişoreni, pe acest site. Unele chiar sunt reale şi le rezolvăm”, a subliniat Livian Hotico, purtător de cuvânt Retim. Un alt partener de foarte mare importanţă al campaniei este Poliţia Comunitară Timişoara. Daniela Seracin, purtător de cuvânt, a declarat că această campanie de prevenţie a micii poluări este foarte bine venită, dar, de multe ori, sancţiunea este cea mai eficientă. De aceea, în primele 9 luni ale anului 2009, poliţiştii comunitari au dat 1.008 amenzi tuturor persoanelor care au aruncat chiştoace pe stradă, au mâncat seminţe şi au dat cojile jos sau au abandonat diferite deşeuri pe stradă, la marginea străzii sau pe trotuare. Campania “Nu te pune cu timişorenii!” este creată în scopul sensibilizării timişorenilor, dar şi a celor care se află în trecere prin oraşul nostru, de a nu polua mediul (aruncarea de deşeuri pe stradă, chiştoace şi alte resturi menajere etc.) şi de a avea o conduită civilizată. Costul integral al celor 20 de indicatoare, în valoare de aproape 1.000 euro, a fost suportat de către Fundaţia Bega.

Comentarii

comentarii