Acasă Actualitate Nu va mai fi grevă generală la Primăria Timişoara

Nu va mai fi grevă generală la Primăria Timişoara

353
DISTRIBUIȚI

Acţiunile de protest anunţate de către sindicaliştii din administraţia locală (inclusiv din cadrul Primăriei Timişoara şi din primăriile judeţului Timiş) şi centrală (pichetarea Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor, în ziua de marţi, 9 februarie, şi declanşarea grevei generale, începând cu data de 12 februarie vor fi amânate.
“Nu o să mai plecăm la Bucureşti pentru demonstraţii, marţi, 9 februarie, iar pentru data de 12 februarie, acţiunile vor fi amânate, dar cu zecile de mii de semnături strânse de la sindicalişti, oricând, greva generală poate fi declanşată”, a spus Tiberiu Negrei (foto), preşedintele Sindicatului Liber din cadrul Primăriei Timişoara. “Acţiunile vor fi amânate până vom elucida şi problema legată de păstrarea locurilor de muncă. Facem precizarea că cele 46.000 de semnături pentru susţinerea grevei generale rămân valabile, în cazul reprogramării acesteia”, se arată în comunicatul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Adminstraţie.
În acest sens, sindicaliştii au primit asigurări din partea ministrului MMFPS, Constantin Şeitan că, în cursul zilei de luni 8 februarie, se va emite o circulară, către toate agenţiile de prestaţii sociale (direcţiile de muncă), din care să rezulte că interpretarea Ordinului nr. 32/42/2010, în special a notei, trebuie să fie în acord cu Legea nr. 330/2009 şi în special cu art. 10 din OUG 1/2010, astfel încât vor fi luate în considerare drepturile salariale stabilite prin contracte şi acorduri colective de muncă legal încheiate la data de 31.12.2009, precum şi în acord cu principiul că la trecerea de la actualul sistem de salarizare la noul sistem de salarizare nicio persoană să nu înregistreze vreo diminuare a venitului, şi cu principiul luării în considerare a tuturor sporurilor, indemnizaţiilor sau altor drepturi de natură salarială, recunoscute sau stabilite până la data intrării în vigoare a acestei legi prin hotărâri judecătoreşti, prin acte de negociere colectivă sau prin acte administrative cu caracter normativ.

Comentarii

comentarii