Acasă Actualitate O adolescentă costumată în pisică a atacat un câine într-un parc din...

O adolescentă costumată în pisică a atacat un câine într-un parc din Arad. Bizarul trend al therienilor a ajuns în România – video

DISTRIBUIȚI

O situaţie bizară a avut loc zilele trecute într-un parc din zona Micălaca din Arad. Un câine a fost atacat de o adolescentă care se comporta ca o pisică. Costumată cu o coadă, mască şi mustăţi, aceasta a început să zgârie patrupedul, care lătra speriat. Tânăra ar face parte dintr-o grupare numită therieni. Aceştia se identifică cu anumite animale şi se comportă ca acestea. Psihologii atrag însă atenţia asupra fenomenului.  

În imaginile surprinse se observă cum tânăra umblă în patru labe în parc. Aceasta este costumată astfel încât să semene cu o pisică şi se comportă ca atare. Tânăra care își plimba câine a trecut prin clipe de spaimă când creatura i-a atacat animalul de companie.

Am ieșit cu câinele nostru în parc, să-l plimbăm, în urmă cu câteva seri. Eu eram atentă la câine, să nu mănânce lucruri de pe jos și dintr-o dată s-a blocat. M-am speriat, m-am uitat în față și în fața mea era un fel de creatură, nici nu știu cum să o numesc. S-a apropiat mai mult și mi-am dat seama, de fapt, că este o fată.

Nu știu să zic vârsta exactă, în jur de 16, 17, 18 ani, care se identifica drept pisică. Avea o coadă, avea mustață de pisică, mască de pisică și se comporta ca o pisică, mergea în patru labe. Bineînțeles, câinele meu s-a speriat, a început să latre, iar fata, cumva, a imitat pisicile, a început să miaune la el, a vrut să-l zgârie. La un moment dat s-a pus pe iarbă, a început să-și lingă labele, iar când a plecat s-a frecat de un stâlp, cum fac pisicile de obicei”, spune proprietara câinelui.

Comportamentul şocant a continuat şi la plecarea acesteia din parc.

Psihologii atrag atenţia asupra fenomenului care s-a extins în SUA şi Canada şi ameninţă să fie tot mai răspândit. Therienii, căci despre ei este vorba, sunt persoanele care se cred animale şi se comportă ca atare. Fenomenul se extinde rapid în întreaga lume, mai ales prin intermediul reţelelor de socializare. În Japonia, un bărbat a plătit 12.000 de euro pentru un costum personalizat sub formă de câine.

Psihologul Ramona Pantea consideră că „toate aceste fenomene care duc la deteriorarea identității personale – de la vârstă fragedă încep aceste fenomene să fie internalizate și preluate – provin din deteriorarea sau anularea celulei de bază: familia. Familia, de fapt cunoașterea originilor, duce la formarea identității de sine, identității personale. Dacă lăsăm un copil să-și însușească, să se dezvolte pe o cale denaturată, deteriorată și să-i obligăm pe ceilalți copii să asiste la aceste comportamente îi invităm de fapt să încalce și ei reguli, să devină un grup social cu lipsă de valori, cu un profil, probabil psiho-moral, deteriorat”.

Sursa: specialarad.ro

.

.

.

.

 

Comentarii

comentarii