Acasă Eveniment O americancă luptă cu absurdul românesc

O americancă luptă cu absurdul românesc

535
DISTRIBUIȚI

După ce a plătit de două ori pentru o singură greşeală
Ridicarea, cu orice scop şi orice preţ, a maşinilor parcate aiurea la Timişoara a creat, de-a lungul timpului, situaţii extrem de încordate între şoferi şi autorităţile locale. Cel mai grav incident s-a petrecut în aprilie 2009, când actualul şef al Oficiului Pentru Protecţia Consumatorului, Cristian Anton, a primit mai multe jeturi de spray lacrimogen în ochi, după ce a încercat să plătească pe loc o amendă, pentru a nu-i fi ridicată maşina. Ultima victimă a sistemului ciudat de la Timişoara, instaurat în urma unei hotărâri de consiliu local, este o americancă, venită în vizită în capitala Banatului. Femeia care a vrut să-şi plătească pe loc amenda pentru că a parcat ilegal maşina a fost luată la mişto de angajaţii ADP şi maşina i-a fost pusă cu forţa pe rampă şi transportată la marginea Timişoarei. Nancy D., originară din California, vrea acum să facă o asociaţie care să lupte împotriva sistemului ciudat de la Timişoara. Sistemul, în care plăteşti exagerat şi de două ori pentru aceeaşi faptă, a fost introdus pe relaţia Consiliu Local – ADP.

„Ia un taxi şi hai după noi!”

Maşina parcată ilegal a americancei, care vrea să facă o revoluţie de catifea la Timişoara, a fost descoperită de poliţiştii comunitari. Aceştia au chemat angajaţii ADP, pentru a se ocupa de maşină. Şoferiţa vinovată a vrut să plătească pe loc banii de amendă, dar a fost ignorată de oamenii legii. „Am greşit şi am vrut să plătesc. Mi-au spus că amenda este 300 de lei. I-am rugat să nu-mi ridice maşina şi mi-au spus la mişto că, dacă vreau, să iau un taxi şi să-i urmez până la ieşirea din Timişoara. Aici am mai plătit încă 550 de lei, pentru că maşina mi-a fost transportată pe rampă. Am plătit de două ori pentru aceeaşi greşeală. Niciunde în lume nu am mai auzit de aşa ceva. Hotărârea Consiliului Local, în baza căreia are loc această aberaţie, mi se pare teribil de penibilă”. Nancy D. este hotărâtă acum: vrea să facă o asociaţie în  numele timişorenilor, care să lupte împotriva hotărârii de consiliu local care te pune să plăteşti de două ori dacă ai greşit o dată.

Amenda dublă, atacată şi de un consilier local

Americanca lovită de birocraţia de la Timişoara a devenit şi mai radicală, după ce a sunat la mai multe firme timişorene care se ocupă de transportul maşinilor pe rampă, dintr-un loc în altul. „Am vorbit la mai multe firme şi mă costa maxim 120 de lei dacă voiam să-mi duc maşina pe rampă dintr-un capăt în altul al oraşului. Mie mi s-a cerut 550 de lei, deşi am vrut să-mi plătesc pe loc amenda şi să-i scutesc de o muncă. În America, aşa ceva este de neconceput”. Fostul consilier local PSD şi actualul şef al OPC, Cristian Anton, a avut o iniţiativă de modificare a hotărârii de Consiliu Local care te pune să plăteşti de două ori pentru aceeaşi faptă. A încercat să schimbe ceva, dar nu a obţinut decât nişte scuze publice. De la şeful Poliţiei Comunitare, al cărui angajat a dat dovadă de un exces de zel uluitor, la ridicarea unei maşini parcate ilegal. „Este, într-adevăr, aberant. Am încercat să aduc o modificare hotărârii de consiliu local care ne pune să plătim de două ori. Este şocant că cineva îţi fură maşina şi apoi te pune să plăteşti cheltuieli de transport”, este de părere Cristian Anton.

Comentarii

comentarii