Acasă Actualitate O angajată de 60 de ani de la Complexul Agroindustrial Curtici Arad...

O angajată de 60 de ani de la Complexul Agroindustrial Curtici Arad a murit de coronavirus

4596
DISTRIBUIȚI

Pe 26 martie, coronavirusul a făcut prima victimă în rândul angajaților din marile ferme. Este vorba de o femeie, 60 de ani, care lucra la maternitatea de porci din Macea, Complexul Agroindustrial Curtici, județul Arad – scrie revista specializată pe agricultură Profitul agricol.  

CAI Curtici înseamnă 5.130 ha de teren agricol, 20.000 de porci, peste 1.000 bovine, abatoare, rețea proprie de magazine în județe din vest, 350 de angajați.

Bolnavă de diabet și hipertensivă, femeia a fost internată în data de 25 martie. În aceeași zi i s-a făcut testul COVID-19, a doua zi s-a confirmat că este infectată și la scurt timp a decedat.

De atunci încoace, niciuna dintre persoanele care s-au aflat în contact direct și prelungit cu decedata în ultima perioadă nu au fost testate: nici cei patru membri ai familiei, care locuiau cu aceasta (soțul, fiica, ginerele și nepoata), nici cei patru medici veterinari, trei tehnicieni și trei muncitori care au făcut echipă cu victima, la Macea. Nici măcar nu au fost instituite măsuri speciale de carantină.

Dimitrie Muscă, administratorul CAI Curtici: “Noi nu am fost contactați de nimeni. Nimeni nu l-a băgat în seamă pe șeful de complex, care a sunat peste tot. A ajuns și la președintele Consiliului Județean Arad. S-a dus să se testeze, voluntar, dar i s-a spus că testul se poate face doar în spital și dacă e băgat și el în izolare, în salon cu bolnavii”.

Luni, 30 martie, la Arad a fost o conferință de presă, la care au participat autoritățile locale implicate în criza COVID-19. Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, a fost asaltat cu întrebări de ziariștii locali, dar a oferit aproape zero informații.

A spus că la Macea este în desfășurare o anchetă epidemiologică, ale cărei rezultate vor fi publicate după finalizare, că testarea se face în baza algoritmului publicat pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

Nici măcar nu a vrut să spună câte persoane au fost testate în județ, prevalându-se de faptul că această informație este centralizată și difuzată exclusiv de Grupul de Comunicare Strategică (sursa: Profitul agricol www.agrinet.ro).

Comentarii

comentarii