Acasă Actualitate O bătrână a fost omorâtă la Arad

O bătrână a fost omorâtă la Arad

437
DISTRIBUIȚI

O bătrână de 86 de ani din Tauţ a fost găsită moartă în casă. Iniţial, s-a crezut că aceasta a decedat din cauza unei căzături, dar după autopsie, medicii legişti au decis că este vorba despre o crimă.
Bătrâna locuia singură, într-o căsuţă modestă de la marginea comunei arădene Tauţ. Rudele n-au mai vizitat-o de luni de zile. Miercuri, o fetiţă de zece ani a intrat în casa bătrânei şi a găsit-o căzută jos, plină de sânge. Ea şi-a chemat mama, care a dat alarma. Poliţiştii au crezut iniţial că bătrâna a decedat în urma căzăturii şi au chemat medicii legişti. Au sosit şi copiii victimei, care nu o mai vizitaseră de câteva luni. Fiica ei spune că nu şi-a mai văzut mama din decembrie şi nu-i vine să creadă că aceasta a murit.
Rezultatul autopsiei a scos la iveală faptul că bătrâna a fost ucisă. Procurorul criminalist arădean Florin Roman spune că victima a fost strangulată şi ucisă prin asfixie mecanică, având şi şase coaste fracturate. Criminaliştii au cercetat din nou casa bătrânei şi au identificat un suspect. Acesta este un cioban, care locuieşte în apropiere şi care a fost văzut de către vecini dând târcoale casei victimei. Se presupune că el a profitat de faptul că victima sa locuia singură la marginea satului şi, în cursul nopţii, aflându-se sub influenţa alcoolului, s-a gândit să-i facă o vizită vecinei. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a încercat să o convingă pe femeie să întreţină relaţii sexuale. Deoarece partida de amor nu a fost acceptată, vecinul, cu peste 50 de ani mai tânăr, s-a supărat şi s-a gândit să-şi lămurească victima cu forţa. Deşi a lovit-o cu pumnul în faţă, femeia tot nu l-a dorit, aşa că a strangulat-o cu mâinile şi a plecat acasă. El a fost reţinut pe bază de ordonanţă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, urmând să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul îşi va petrece următorii 25 de ani după gratii.

Comentarii

comentarii