Acasă Cultura O carte pe lună: Simone van der Vlugt, Albastrul din miez de...

O carte pe lună: Simone van der Vlugt, Albastrul din miez de noapte, La Două Bufnițe Timișoara

606
DISTRIBUIȚI

La Două Bufnițe din Piața Unirii din Timișoara, va avea loc manifestarea culturală intitulată O carte pe lună, joi, 25 iulie 2019, de la ora 18:30 – 20:30.

”În luna iulie ne lăsăm purtați pe meleaguri de mult apuse și așteptăm cu nerăbdare să ne vedem! Tematica lunii este romanul lui Simone van der Vlugt, Albastrul din miez de noapte”, este mesajul organizatorilor.

În Olanda secolului al XVII-lea, o tânără văduvă dintr-un sat pierdut printre poldere se luptă să-şi împlinească visul dintotdeauna: acela de a-şi câştiga traiul pictând.

După moartea misterioasă a soţului, Catrijn vinde toate lucrurile din gospodărie şi pleacă să-şi încerce norocul la oraş. Astfel ajunge în Amsterdam şi în cele din urmă în Delft, unde reuşeşte să obţină o slujbă ca ajutor de pictor într-un atelier de ceramică.

Viaţa lui Catrijn pare să-şi fi găsit făgaşul, mai ales cînd proprietarul atelierului, cucerit de frumuseţea şi talentul ei, o cere în căsătorie. Dar secretele întunecate ale trecutului o urmăresc pretutindeni, năruindu-i orice speranţe într-un viitor fericit.

O frescă a Epocii de Aur a Olandei, Albastrul din miez de noapte zugrăveşte cu o veridicitate fascinantă perioada de înflorire a atelierelor de ceramică din Delft şi a picturii unor mari maeştri precum Rembrandt şi Vermeer, dar şi traiul de zi cu zi al olandezilor sau epidemia de ciumă care a decimat populaţia.

”De 5 ani ne vedem lunar să discutăm despre cărți. Suntem un club de lectură independent, care a luat naștere din pasiune pentru lectură, participarea la întâlnirile noastre lunare este deschisă oricui”, mai îndeamnă organizatorii.

Comentarii

comentarii