Acasă Cultura O carte pe lună ”Strigă-mă pe numele tău”: ediție specială închinată verii,...

O carte pe lună ”Strigă-mă pe numele tău”: ediție specială închinată verii, La două bufnițe Timișoara

411
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă 3 august, de la ora 19.00, la librăria La două bufnițe din Timișoara, va avea loc o ediție specială închinată verii intitulată Special Summer Edition – O carte pe lună #70.

”Pentru că s-a cerut și pentru că acest roman a furat inimile multor cititori, începem luna august (în forță!) cu o întâlnire specială a clubului de lectură #ocartepelună, un fel de ediție specială închinată verii.

Întâlnirea cu numărul 70 ne aduce la librăria La Două Bufniţe, la ceas de seară, pentru a discuta despre „Strigă-mă pe numele tău” de André Aciman, o carte ce a inspirat/ revoltat o mulțime de suflete.

Serile de vară sunt mai gustoase atunci când ai prieteni și cărți în jurul tău, de aceea noi vă invităm să ne fiți alături în 3 august de la ora 19.00. E felul nostru de a petrece de ziua orașului!”, este mesajul librăriei La două bufnițe.

Despre roman:

Într-o zi de vară, tânărul Elio asistă la sosirea unui nou rezident la vila italiană a părinţilor săi de pe ţărmul Mediteranei: Oliver, un universitar american de aproape treizeci de ani.

Oliver este fermecător, rafinat, plin de vitalitate și cucerește pe toată lumea.

Între el și Elio, care are șaptesprezece ani și trăiește din plin tulburările vâstei, se naște o relaţie de prietenie capricioasă, ce pare să aștepte doar un prilej pentru a se transforma în ceva mai profund.

Tensiunea acumulată treptat între cei doi are nevoie doar de momentul potrivit să se elibereze în atmosfera de vacanţă lipsită de griji de pe riviera italiană.

Strigă-mă pe numele tău este o poveste despre jocurile și focurile pasiunii trăite cu înfiorarea tinereţii.

Relatată din perspectiva tânărului Elio, cu o dozare impecabilă a evoluţiei sentimentelor și cu scene de o frumuseţe la fel de copleșitoare ca aceea a decorului mediteraneean, istoria acestei pasiuni trăite sub semnul efemerităţii cucerește prin sinceritate, vitalitate, prin melancolica privire retrospectivă asupra unei lumi pierdute.

Traducere din limba engleză de Cristian Ionescu, editura Polirom.


Comentarii

comentarii