Acasă Cultura O carte pe zi, la Timișoara: Coronavirus 2020 – Inamicul nevăzut -un...

O carte pe zi, la Timișoara: Coronavirus 2020 – Inamicul nevăzut -un volum care se citește cu sufletul la gură

1762
DISTRIBUIȚI

Timișorenii care vor să citească cu sufletul la gură o carte impresionantă despre teribilul Covid19 au la dispoziție La Două Bufnițe volumul Coronavirus 2020 – Inamicul nevăzut, editura Corint, 2020. Traducere de Gabriel Stoian.

Acesta este unul dintre primele volume despre lupta împotriva epidemiei coronavirusului, care își propune să ofere cititorilor din ţară şi din străinătate o imagine cât se poate de realistă a eforturilor chinezilor de a învinge acest flagel.

Declaraţii, articole, fotografii, relatări personale sunt mărturii de netăgăduit ale curajului şi determinării locuitorilor din Wuhan care au rămas aici după închiderea lui.

Este povestea emoţionantă a celor care şi-au continuat munca pentru a menţine funcţionarea normală a oraşului: cadre medicale care au sfidat ameninţarea virusului pentru a salva vieţi, arhitecți şi constructori care au contribuit la ridicarea spitalului Huoshenshan în doar zece zile şi mulţi alţi oameni obişnuiţi din întreaga ţară care şi-au oferit sprijinul.

Cartea dezvăluie, totodată, mesajele de încurajare şi ajutoarele umanitare venite din toate colţurile lumii, fiind astfel un tribut adus tuturor celor care s-au alăturat luptei – atenționează cele două bufnițe din Timișoara.

Comentarii

comentarii