Acasă Cultura O carte pe zi: Margareta. Trei decenii ale Coroanei: 1990-2020. Cuvânt înainte...

O carte pe zi: Margareta. Trei decenii ale Coroanei: 1990-2020. Cuvânt înainte – principele Radu

1524
DISTRIBUIȚI

La rubrica ”O carte pe zi”, prezentăm, astăzi, impresionatul volum intitulat ”Margareta. Trei decenii ale Coroanei: 1990-2020”, scris de Sandra Gatejeanu Gheorghe. Volumul a apărut în 2020 la editura Curtea Veche.

Volumul de față prezintă viață și activitatea Custodelui Coroanei române din anul 1990, când acesta pune pentru prima dată piciorul pe pământ românesc, până la sfârșitul anului 2019.

Cuvântul înainte, intitulat „30 de fapte în 30 de ani” și semnat de Principele Radu, este un rezumat al celor mai importante evenimente care au avut în centrul lor Casă Regală a României în ultimele trei decenii.  

În volum sunt prezentate succint, în ordine cronologică, cele mai importante evenimente din ultimele 30 de ani: activitatea Fundației Margareta a României în sprijinul celor nevoiași și al tinerelor speranțe, vizitele interne și internaționale, fastuoasele recepții de la reședințele regale Palatul Elisabeta, Castelul Peleș, Castelul Săvârșin. Printre aceste evenimente se numără și cele închinate memoriei înaintașilor, precum inaugurarea Promenadei Regina Maria din Paris.

Comentarii

comentarii