Acasă Cultura O carte pe zi: Prevestirea de Ioana Pârvulescu – un roman despre...

O carte pe zi: Prevestirea de Ioana Pârvulescu – un roman despre cum binele și răul se fac deodată

1745
DISTRIBUIȚI

Noul roman al scriitoarei Ioana Pârvulescu, Prevestirea, apărut la editura Humanitas recent în 2020 a fost ales pentru a intra la rubrica O carte pe zi.

Iată cum este descris acest volum: ”O prevestire care schimbă oamenii. O carte despre cum binele și răul se fac deodată, despre cei simpli, care nu deosebesc dreapta de stânga și despre cei complicați, care se cred aleșii lui Dumnezeu.

Despre poveștile care îndreptățesc și nedreptățesc, despre tați și despre Tată, și despre o fiică isteață, care nu lasă povestea să moară. O carte în care dragostea vine neinvitată, ca oricând și oriunde pe lume. Un roman cu suspans, despre marea aventură a încercării omului de a găsi un rost vieții.

Pentru prima oară în literatura română, un roman care reface realist o pagină din Vechiul Testament: istoria nesupusului profet Iona. O lume colorată, cu personaje din satul lui Iona, de pe corabia pe care călătorește și din cetatea cu sclipiri ca din 1001 de nopți, Ninive. Nu lipsesc monstrul din ape și cei de pe pământ -explică editura Humanitas.

Comentarii

comentarii