Acasă Cultura O comedie neagră despre dragoste, moarte și maturizare, la Centrul Cultural German...

O comedie neagră despre dragoste, moarte și maturizare, la Centrul Cultural German Timişoara

1458
DISTRIBUIȚI

Centrul Cultural German Timișoara, în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti, organizează un nou eveniment cultural, în 9 noiembrie, de la ora 19.30.

O comedie neagră despre dragoste, moarte și maturizare: Filmul „About a Girl“ în regia lui Mark Monheim povestește cu umor despre cea mai dificilă dar și frumoasă perioadă din viața unui om: adolescența.

Charleen (Jasna Fritzi Bauer) este fascinată de moarte: Face o practică la un serviciu funerar, fotografiază animale moarte, ascultă muzica unor artiști decedați și – pentru că totul în viață i se pare prea complicat – se joacă cu gândul să viziteze prematur lumea de dincolo. Încercarea ei de a se sinucide eșuează, iar Charleen nu ajunge în rai, ci la spital, având coloana vertebrală ușor fracturată. Mama sa, Sabina (Heike Makatsch), poate să o ia acasă doar cu condiția să o ducă la un psiholog. Acolo Charleen se întâlnește cu cel mai tocilar băiat de la ea din clasă, cu Linus (Sandro Lohmann) care la rândul său este ciudățel. Charleen se îndrăgostește de el, iar relația lor neobișnuită o salvează. Ea descoperă și latura frumoasă a vieții, ceea ce dă convingerile ei complet peste cap.

„About a Girl“ este primul film de lungmetraj al lui Mark Monheim, absolvent a Facultății de Televiziune și Film München. „Noi proiectăm tragi-comedia în varianta originală cu subtitrare în limba engleză în ziua de 9. noiembrie de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărturești (strada Mercy nr. 7). Astfel continuăm seria de filme germane FilmparaDE“, susţine Centrul Cultural German. Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.

 

 

Comentarii

comentarii