Acasă Economic O companie chineză investește 10 milioane de dolari pentru a deschide o...

O companie chineză investește 10 milioane de dolari pentru a deschide o fabrică de mobilă în vestul României

721
DISTRIBUIȚI

Producătorul chinez de mobilier pentru birouri UE Furniture, printre cei mai importanți furnizori de scaune de birou din China, va deschide prima sa fabrică din România la Deva, în cadrul strategiei companiei de a se extinde pe piețele europene, producția efectivă fiind estimată să înceapă în prima parte a anului 2021, anunță autoritățile locale.

Compania va amenaja fabrica de mobilă pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați și va produce scaune de birou și canapele pentru piața europeană. Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, s-a întâlnit cu Jiayong Zhang, directorul general și acționarul majoritar al companiei chineze, pentru finalizarea discuțiilor cu privire la deschiderea unei linii de producție în municipiul Deva.

Discuțiile și negocierile reprezentanților municipiului Deva cu staff-ul responsabil de investiția companiei chineze au început în luna mai a anului 2018. Competitorul principal al municipiului Deva a fost municipiul Galați. Profit.ro a relatat anterior că totalul costului investiției în noua unitate de producție, care va fi amplasată în județul Hunedoara, este estimat la 9,5 milioane de dolari. Proiectul este condiționat de obținerea aprobărilor necesare de la autorități.

UE Furniture va opera pe piața românească printr-o companie ce va fi înființată în acest scop, sub denumirea Yongyi Romanian Furniture, cu un capital social inițial de 5 milioane de lei (1,2 milioane dolari). UE Furniture a fost fondată în 2001 în regiunea Huzhou, din nordul Chinei. Compania, specializată în producția scaunelor de birou și masaj, este listată la bursa din Shanghai din 2015.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii