Acasă Actualitate O consilieră locală din Timișoara, de la USR PLUS, se plânge că...

O consilieră locală din Timișoara, de la USR PLUS, se plânge că presa este interesată de declarația sa de avere

720
DISTRIBUIȚI

Aida Szilagyi, membru în Consiliul Local Timișoara din partea USR PLUS, se plânge că datele menționate în declarația de avere – de altfel, document public – i-au fost preluate de presă. În plus, aceasta, cumva pe lângă subiect, adaugă că nu i se pare normal ca adresa unde locuiește să fie făcută publică, deși nimeni nu ceruse expres acest lucru.

Szilagyi și-a prezentat punctul de vedere într-un comentariu la postare pe Facebook care trimitea la articolul Marius Craina vrea ca persoanele din conducerea Primărie Timișoara să fie obligate să își publice diplomele de studii și dovada de domiciliu. „Nu am o problemă cu diplomele și studiile, dar adresa? De ce să-mi fac publică adresa? Asta după ce mi-au publicat toți ziariștii averea fără nicio jenă. Cum se aplică GDRP în cazul ăsta? Nu se aplică politicienilor?”, a scris consiliera locală USR PLUS.

Presupunem că aceasta ori nu a citit nici articolul inițial, nici proiectul propus de Marius Craina, ori a avut o greșeală de formulare legându-se de „adresă”. În articol scrie: „Consilierul local PRO România cere, de fapt, să fie vizibilă doar localitatea de domiciliu, nu și alte informații care ar putea avea caracter personal”. În proiectul depus de Craina se arată: „o fotocopie (…) în care să se vadă localitatea în care au curent domiciliul. În fotocopie, adresa în localitate, cnp-ul, datele actului de identitate și toate informațiile cu caracter personal vor fi acoperite”.

Ulterior, aceasta a revenit, scriind: „E una să fie publica fișa, cine e interesat se uită, e alta să iei informațiile din fișă și să le copiezi într-un articol de ziar. (…) Știu asta (că fișa averii e publică – n.r.), dar să faci din asta o știre savuroasă este altceva”.

Comentarii

comentarii