Acasă Actualitate O declarație a primarului Robu despre ”educarea prin manele” a provocat răsete...

O declarație a primarului Robu despre ”educarea prin manele” a provocat răsete în Consiliul Local Timişoara

672
DISTRIBUIȚI

Problema apariţiei manelelor cu dedicaţii pe scena de la Târgul produselor tradiţionale, din Piaţa Traian, putea fi evitată extrem de uşor, dacă reprezentaţii administraţiei locale ar fi ştiut că în Timişoara există un regulament extrem de clar, de pe vremea administraţiei Ciuhandu, care prevede ce fel de muzică se poate cânta şi ce nu, în pieţele timişorene. Consilierul local Adrian Orza, viceprimar pe vremea lui Gheorghe Ciuhandu, a precizat că acest regulament există şi că nu era nevoie să se ajungă ca actualul primar să fie pus în situaţii jenante, ci doar ca Poliţia Locală să aplice regulamentul valabil de ani buni de zile, şi care interzice un asemenea tip de muzică „prestat” în Piaţa Traian.

„Există o hotărâre de consiliu local în vigoare din 2007, cu un regulament pe acest subiect. În acea hotărâre se specifică exact inclusiv genul de muzică care se poate asculta la terase pe zone, în centrul istoric, Piața Traian, etc. Am mers în acei ani în fața CLT cu un regulament din care s-a inspirat inclusiv Sibiul. În Piața Traian se vorbea despre muzică folk și folclor. Poliţia locală trebuia să aplice HCL. Nu e normal să fie pus primarul în postura de a răspunde la chestiuni de genul acesta. Şi cine organizează astfel de evenimente să studieze bine ce se poate face acolo. Facem lucruri în Timişoara pentru că suntem în Timişoara”, a declarat Orza, în şedinţa de plen de marţi.

Nicolae Robu a încercat din nou „să se scoată” şi în faţa consilierilor locali, oferind explicaţia cu educarea localnicilor din zonă. În râsetele consilierilor locali, primarul a spus că muzica prezentată ar fi fost un cadou pentru acea comunitate, că a fost „cuminte”

Comentarii

comentarii