Acasă Cultura „O dimineață de iubire pură“, miercuri, la Humanitas Timișoara. Veniți !

„O dimineață de iubire pură“, miercuri, la Humanitas Timișoara. Veniți !

880
DISTRIBUIȚI

Librăria Humanitas Timișoara vă așteaptă miercuri, 30 ianuarie, la ora 18.00, pe strada Eugeniu de Savoya nr. 6, alături de Dana Percec, scriitoare, filolog și decan al Facultății de Litere, Istorie și Teologie, Universitatea de Vest din Timișoara.

Alături de ea va fi Florin Ianăș, fotograf, cadru didactic asociat al Universității de Vest din Timișoara și președintele Asociației Culturale Yamato, la o seară japoneză dedicată lansării volumului de povestiri „O dimineață de iubire pură“ de Yukio Mishima, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

În partea a doua a evenimentului, invitații vor discuta despre „seppuku“, ritualul de sinucidere al vechilor samurai. Un eveniment, în parteneriat cu Asociația Culturală Yamato.

Iubiri monstruoase sau iubiri fără noroc, relații sordide sau de un erotism care transcende tabuurile, personaje care sfidează orice morală și sunt, unele, capabile de crime – cinice sau pasionale – și victime nevinovate.

Nimic nu este banal în lumea imaginată de scriitor, nimeni nu poate spera la un final fericit. Cele șapte povestiri reunite în volumul „O dimineață de iubire pură“ sunt tot atâtea miniaturi detaliate care concentrează în desenul lor întreaga complexitate a stilului și viziunii lui Mishima.

Comentarii

comentarii