Acasă Actualitate O facultate după a cărei absolvire nu ai probleme la angajare: Ştiinţe...

O facultate după a cărei absolvire nu ai probleme la angajare: Ştiinţe Farmaceutice din cadrul UVVG

376
DISTRIBUIȚI

Sănătatea va fi permanent o problemă de rezolvat a omenirii, iar farmacistul, alături de medic, îşi are contribuţia sa.

Conf. Bogdan Tiţa, directorul Departamentului de Ştiinţe Farmaceutice din cadrul Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad subliniază că în cadrul facultăţii arădene de Ştiinţe farmaceutice există două programe de studiu: farmacie şi nutriţie şi dietetică. Absolvenţii nu au probleme de angajare, întrucât piaţa cere astfel de meserii. Facultatea are una dintre cele mai bune baze educaţionale din ţară.

“Fiecare spital are farmacia proprie, în industria farmaceutică, pot fi reprezentanţi de vânzări, deci absolvenţii au o paletă foarte largă unde pot activa. La fel este şi pentru absolvenţii de la nutriţie şi dietetică, ei pot ajuta sportivi de performanţă, pentru care nutriţia şi dieta sunt foarte importante. În spitale, pentru stabilirea dietei în anumite boli.

Îşi pot găsi locuri de muncă. Practica se face în farmaciile din Arad, cu care UVVG Arad are contracte de colaborare, iar prin ERASMUS pot merge la universităţi din afara României. Acum definitivăm o colaborare cu o universitate din SUA, schimb de studenţi pentru studii”, detaliază conf. Bogdan Tiţa.

Comentarii

comentarii