Acasă Eveniment O femeie confirmată cu SARS-COV-2, prinsă la PTF Nădlac II, la revenirea...

O femeie confirmată cu SARS-COV-2, prinsă la PTF Nădlac II, la revenirea în ţară, şi cercetată penal

DISTRIBUIȚI

O femeie în vârstă de 35 de ani din Bucureşti, confirmată cu SARS-COV-2 de două ori, nu a respectat izolarea şi a călătorit în străinătate, ea fiind prinsă la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, la revenirea în ţară. Femeia este cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că o femeie în vârstă de 35 de ani, din Bucureşti, s-a prezentat, duminică, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II pentru a intra în ţară, însă reprezentantul DSP a constatat că ea figurează în evidenţe ca fiind plasată în izolare la domiciliul declarat din Bucureşti, în urma confirmării infectării cu virusul SARS CoV-2.

“Femeia a fost testată de două ori într-un interval de 48 de ore, fiecare test confirmând prezenţa virusului, primind în acest sens şi mesajele de confirmare CoronaForms, prin care era informată cu privire la rezultatul testului. Aceasta nu a ţinut cont de obligaţiile legale pe care le avea pentru prevenirea răspândirii virusului şi a efectuat, împreună cu un membru de familie, o călătorie în străinătate, chiar în ziua în care a fost confirmată pozitiv”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Arad.

Echipajul de Jandarmerie a fost sesizat de reprezentantul DSP, iar în urma verificărilor suplimentare au fost confirmate, pe numele femeii, două alerte de tip “coronavirus asociat” şi, conform prevederilor legale în vigoare, femeia avea obligaţia să stea în izolare la domiciliu până în 13 februarie inclusiv.  

Jandarmii au întocmit pe numele femeii actele necesare începerii urmăririi penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti.

Comentarii

comentarii