Acasă Eveniment O femeie de 61 de ani din Timiș, căutată trei zile în...

O femeie de 61 de ani din Timiș, căutată trei zile în Munţii Retezat, găsită moartă pe malul Lacului Slăviei

1650
DISTRIBUIȚI

O femeie în vârstă de 61 de ani din Lugoj, care a fost căutată trei zile de salvamontiştii şi jandarmii montani în Munţii Retezat, a fost găsită moartă, miercuri, pe malul Lacului Slăviei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, femeia plecase duminică pe un traseu dificil din munţii Retezat. Ea pornise din Râuşor, iar traseul mai cuprindea vârful Bucura – lacul Zănoaga – Gura Apelor, însă nu a mai ajuns la locul de întâlnire cu soţul ei, care a alertat echipele de intervenţie luni.

“Peste 20 de jandarmi montani au participat, alături de salvamontişti, la acţiunea de căutare a unei femei pe parcursul celor trei zile. În toată această perioadă jandarmii montani şi salvamontiştii au acţionat într-un mediu dificil, cu temperaturi scăzute, vânt puternic şi vizibilitate redusă. Jandarmii montani vor rămâne în zona în care persoana a fost găsită până la efectuarea cercetării la faţa locului de către organele abilitate”, se arată în comunicatul IJJ Hunedoara.

Jandarmii montani recomandă celor ce pleacă pe munte să ţină cont că vreme este schimbătoare, să se echipeze corespunzător, să aleagă un traseu a cărui dificultate să corespundă pregătirii avute şi să nu plece singuri pe trasee montane.

Comentarii

comentarii