Acasă Eveniment O fetiţă de 10 ani din vestul țării, cu părinţi surdomuţi, a...

O fetiţă de 10 ani din vestul țării, cu părinţi surdomuţi, a sunat la 112 și şi-a salvat fratele mai mare, după ce i s-a făcut rău

DISTRIBUIȚI

O fetiţă de 10 ani din Bihor a devenit eroină pentru fratele său mai mare de 11 ani, când acestuia i s-a făcut rău.

Copila a sunat la 112 şi extrem de responsabilă le-a povestit operatorilor ce problemă de sănătate are fratele său. Când a fost întrebată de părinţi, fetiţa le-a spus că aceştia sunt surdomuţi.

Şi-a păstrat cumpătul şi a aşteptat cuminte să i se facă legătura cu ambulanţa, unde a dat din nou dovadă de responsabilitate. Dialogul fetiţei a fost publicat pe pagina de Facebook a STS, ca o lecţie civică pentru toată lumea.

”Operator 112: 112, ce urgență aveți?

Fetița: Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori.

Operator 112: Câți ani are?

Fetița: 11.

Operator 112: Pe tine cum te cheamă?

Fetița: M. E.

Operator 112: Câți ani ai?

Fetița: 10 ani.

Operator 112: Părinții tăi sunt acasă?

Fetița: Da, dar sunt surdomuți.

Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi.

Încrezătoare și stăpână pe sine le-a spus operatorilor, ca un om mare, care este starea lui de sănătate. Le-a mărturisit că părinții ei sunt persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Iar ca fratele ei să primească ajutorul medical cât mai repede, a apelat ea la Serviciul de urgență. La indicațiile colegei noastre, operatoare STS a Centrului unic pentru apeluri de urgență Bihor, fetița a așteptat legătura cu serviciul de ambulanță, reușind să le ofere toate informațiile necesare.

Responsabilitatea nu vine neapărat odată cu vârsta. Uneori, vine din nevoia de a-i ajuta pe cei dragi aflați în pericol. Apelul este dovada actului necondiționat de angajament luat de un copil de 10 ani pentru a-și salva fratele. Decizii mari chiar și pentru cei mici. Această fetiță a luat o decizie curajoasă și ne-a dat o lecție civică: știe să sune la 112 atunci când are o urgență. Să învățăm de la copii să sunăm responsabil! Doar așa putem salva vieți!”.

Comentarii

comentarii