Acasă Actualitate O firmă din Cluj va face salubrizarea din Timișoara

O firmă din Cluj va face salubrizarea din Timișoara

2162
DISTRIBUIȚI

Timişorenii ar putea fi liniştiţi, în sfârşit, în privinţa gunoaielor, pentru că licitaţia pentru desemnarea operatorului de salubrizare stradală s-a încheiat fără contestaţii, câştigătoare fiind o firmă din Cluj, Brantner Servicii Ecologice SRL.

Contractul cadru s-a încheiat pe patru ani, valoarea fiind de 72.783.988 de lei fără TVA, de săptămâna viitoare utilajele urmând să ajungă în Timişoara.

“Sper să meargă totul bine, patru ani nu mai avem probleme şi sper ca nici pe viitor să nu mai fie probleme ca cele cu care ne-am confruntat, fiind într-un gol de contract cu un operator specializat. Este firmă serioasă, ei au contract de salubritate cred că pe jumătate din Cluj, dar şi în Sibiu, Dej, Reşiţa, Drobeta Turnu Severin, Piatra Neamţ”, a anunţat vineri primarul Nicolae Robu.

Din luna noiembrie, societatea Horticultura s-a ocupat de golirea coşurile de gunoi din oraş, în baza unui contract în valoare de aproximativ 30.000 de euro, atribuit direct de primărie, după ce contractul cu Retim a expirat.

“Horticultura şi-a meritat banii, a făcut treabă foarte bună, a fost o situaţie de forţă majoră. Şi SDM şi-a făcut datoria pe deszăpezire. Eu am spus de la început că nu o să poată face faţă SDM la deszăpezire, dar nu am putut să plătim decât 30.000 de euro. Nu a fost nimeni la licitaţie, iar eu ilegalităţi nu fac. Prefer să mi se aducă reproşuri decât să fac ilegalităţi. Legea a permis contract de 30.000 de euro şi l-am făcut. Ştiam că nu se poate face faţă dacă ninge abundent, dar nu aveam alternativă. La fel şi cu Horticultura. Trebuie un număr de angajaţi care să facă faţă. Noroc că am fost în situaţia fericită în care angajaţii Horticultura nu aveau de lucru la spaţiile verzi şi le-am dat de lucru să facă curat în oraş”, a explicat Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii