Acasă Eveniment O firmă din Timiș a fraudat bani europeni pentru inființarea unei plantații...

O firmă din Timiș a fraudat bani europeni pentru inființarea unei plantații de pomi fructiferi

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a două inculpate, pentru săvârșirea unei infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, comisă în forma autoratului și a complicității.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2014 – 2015, în contextul implementării proiectului intitulat “Înființarea unei plantații de pomi fructiferi”, una dintre inculpate, beneficiind de ajutorul celeilalte, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false (facturi, procese – verbale de predare primire, etc.), demersuri în urma cărora aceasta ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 84.153 lei.

În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de bani menționată mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Comentarii

comentarii