Acasă Actualitate O fostă primăriţă UDMR, acuzată că a luat 858 de șpăgi, a...

O fostă primăriţă UDMR, acuzată că a luat 858 de șpăgi, a fost achitată

1496
DISTRIBUIȚI

Fosta primăriţă UDMR din comuna Sălacea, Porsztner Sarolta, a fost achitată de judecătorii Tribunalului Bihor, după ce a fost acuzată de procurorii bihoreni că timp de 6 ani a luat mită lunar de la toţi angajaţii instituţiei pe care o conducea.

Hotărârea în procesul început în 2017 a fost pronunţată marţi şi, potrivit minutei publicate pe site-ul Tribunalului, s-a dispus achitarea lui Porsztner atât pentru infracţiunea de luare de mită, cât şi pentru primirea de foloase necuvenite, în formă continuată, pe motiv că faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege, scrie ebihoreanul.ro.

Aceeaşi decizie s-a luat şi în cazul casierului Primăriei, despre care procurorii spuneau că era cel care colecta cele 858 de şpăgi. Potrivit sursei citate, argumentele pentru care Tribunalul Bihor a decis achitarea celor doi nu se cunosc încă. Sentinţa nu este definitivă, iar procurorii pot face apel în termen de zece zile de la comunicare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor i-au trimis pe cei doi în judecată în vara anului 2017, susţinând că Porsztner, care a fost primar în Sălacea între anii 2004 şi 2012, a acceptat să le acorde subalternilor din Primărie sporuri, cu condiţia ca fiecare să îi plătească lunar 10% din sumă, adică 25-30 de lei pe persoană.

În total, au arătat anchetatorii, fosta primăriță UDMR ar fi primit peste 21.000 lei, motiv pentru care au şi cerut judecătorilor confiscarea acestei sume. Tribunalul Bihor a respins şi această solicitare, scrie antena3.ro.

Comentarii

comentarii