Acasă Eveniment O furtună a rupt copaci, a avariat maşini şi a lăsat 48...

O furtună a rupt copaci, a avariat maşini şi a lăsat 48 de localităţi fără electricitate

DISTRIBUIȚI

furtuna-12O furtună a produs mai multe paube, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Arad, unde au fost rupţi copaci, au fost avariate maşini şi acoperişuri, iar 48 localităţi au rămas fără energie electrică.
Vijelia a început la miezul nopţii şi a durat câteva ore, iar pompierii arădeni au fost solicitaţi să intervină în mai multe locuri în care au fost raportate incidente, inclusiv în municipiul Arad.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, vântul a rupt mai mulţi copaci, iar unii au căzut peste autoturisme parcate, garduri sau garaje.
De asemenea, mai mulţi arbori au căzut pe drumurile naţionale, însă fără a se înregistra blocaje în trafic, pompierii eliberând partea carosabilă până dimineaţă. Astfel de incidente s-au înregistrat pe DN7 – între Arad şi Nădlac, DN7B – între Arad şi Turnu, DN 69 – în zona Şagu, DN 79 A – între Gurahonţ şi Hălmagiu. Mai mulţi arbori cu căzut pe partea carosabilă şi pe drumuri judeţene, în zonele Ineu şi Felnac.
Totodată, în judeţ au fost avriate acoperişurile mai multor case, iar în municipiul Arad pompierii au intervenit pentru a demonta acoperişul din tablă al unui balcon de la ultimul etaj al unui bloc, care a fost rupt de vânt şi putea să cadă.
Tot în municipiul Arad, au căzut elemente de ornament de pe clădiri şi panouri publicitare.
Furtuna a produs avarii şi în reţelele de electricitate din judeţ, fiind afectate 48 de localităţi.
”Au rămas nealimentate partial 11 linii electrice aeriene de medie tensiune şi 105 posturi de transformare, fiind afectate 48 localităţi, din zonele Chişineu-Criş, Ineu, Vârfuri şi Lipova”, a declarat Bogdan Micu, reprezentatul pentru presă al Enel.
Acesta a precizat că s-au înregistrat izolatori sparţi şi conductori rupţi, ”ca urmare a vântului extrem de puternic”, care a bătut cu o viteză de peste 80 de kilometri la oră în unele zone.
Echipele tehnice trimise pe teren ar urma să restabilească alimentarea cu energie în cursul zilei de sâmbătă.

Comentarii

comentarii