Acasă Eveniment UPDATE: O grădiniţă din Timişoara a fost evacuată după explozia unei conducte...

UPDATE: O grădiniţă din Timişoara a fost evacuată după explozia unei conducte de gaze

DISTRIBUIȚI

gradinita exploziePrefectul de Timiş spune că vina pentru explozia conductei de gaze este a firmei care lucra în zonă

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat au evacuat, luni, copiii dintr-o grădiniţă aflată pe strada Olimpiadei din centrul Timişoarei, după ce o explozie s-a produs la o conductă de gaze.
Ţeava de gaze a fost perforată de muncitorii Regiei Autonome de Apă şi Canal, care executau o lucrare în zonă. Pompierii confirmă că nu există niciun pericol, însă au evacuat copiii din grădiniţă. Nu a fost înregistrată nicio victimă în urma deflagraţiei.
Muncitorii au intrat cu freza de tăiat asfaltul şi, neştiind, ce e acolo au atins o ţeavă de gaz. S-a produs scântei, o mică explozie, fără victime. Muncitorii de la E.ON au oprit gazul în aproximativ 30 de minute de la începerea incendiului. Nimeni nu a fost rănit, dar locatarii din zonă s-au speriat, mai ales că lângă locul în care s-a produs incendiul se află Grădiniţa nr. 33 din Timişoara, în care se aflau mai mulţi copii la aceea oră. Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a declarat că va cere poliţiei să deschidă dosare penale pe numele muncitorilor care se fac vinovaţi de incidentul de pe strada Olimpiadei, pentru neglijenţă în serviciu şi distrugere, datorate faptului că nu au avut o schiţă după care să-şi planifice lucrările. 

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a declarat luni, după explozia unei conducte de gaze, că va cere societăţilor care efectuează intervenţii pe domeniul public să nu îşi înceapă lucrările până când nu au schiţa zonei, pentru a evita situaţii similare.
“Celor de la Aquatim (n.r, societatea a cărei muncitori au lovit ţeava de gaze care ulterior a explodat) li se va întocmi un dosar penal, potrivit celor de la Inspectoratul de Poliţie,  fiind acuzaţi de neglijenţă în serviciu şi distrugere. În următoarele zile voi convoca Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, le dispun ca de acum înainte orice societate care are de efectuat o intervenţie pe domeniul public să nu meargă în teren până nu e bine documentată”, a declarat prefectul Mircea Băcală.
În urma unei explozii similiare, în vara anului trecut, unui bărbat şi-a pierdut viaţa într-un alt cartier din oraş. Reţelele de apă şi canal erau înlocuite de muncitori pe strada respectivă, iar o ţeavă de gaz a fost avariată. Scurgerile de gaze s-au acumulat în subsolul unei case, iar dimineaţa explozia a distrus locuinţa. Nimeni nu a fost amendat pentru pagubele materiale sau umane.
Potrivit celor la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat, explozia de luni de la conducta de gaze a avut loc după ce o ţeavă a fost perforată de muncitorii Aquatim, care executau o lucrare în zonă. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu. Muncitorii Aquatim se aflau în zonă, pentru a remedia o problemă apărută la grădiniţă, legată de canalizarea acesteia.
Reprezentanţii Aquatim susţin însă că explozia nu a avut loc ca urmare a neglijenţei muncitorilor. Ţeava, spun ei, era la doar trei centimetri sub asfalt. Ca să spargă asfaltul au folosit o freză care a atins conducta şi a tăiat ţeava. Ulterior, gazul s-a aprins.  La Aquatim se va face o anchetă paralelă cu a autorităţilor pentru a se stabili circumstanţele în care s-a produs explozia.
Muncitori de la Eon Gaz şi de la Aquatim acţionează la ora transmiterii acestei ştiri pentru ca alimentarea cu gaz în cartier să poată fi reluată. Iniţial, copiii de la grădiniţa lângă care s-a produs explozia au fost evacuaţi, iar cursurile suspendate, însă acestea au fost reluate după scurt timp
 
 

Comentarii

comentarii