Acasă Eveniment O mașină cu bitum s-a răsturnat peste un autoturism

O mașină cu bitum s-a răsturnat peste un autoturism

1243
DISTRIBUIȚI

Un accident rutier a avut loc în județul Arad, între un autoturism și un autocamion, între Joia Mare și Almaș, pe DN 79 A. Bitumul s-a răsturnat peste mașină. „O victimă a rămas încarcerată. Autocamionul este încărcat cu bitum fierbinte și este răsturnat. Se scurge bitum pe șosea. S-a acționat în paralel pentru răcire și extragerea pacientului încarcerat din autoturism. Se intervine cu două autospeciale de stingere. Una pentru răcire și una pentru descarcerare, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, un echipaj SMURD și elicopterul SMURD. Persoana a fost descarcerată. Autoturismul a fost prins sub bitum. Victima este în viață, conștientă cu arsuri pe membrele inferioare și traumatisme”, a declarat maior George Pleșca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.

UPDATE:

„Din primele cercetări la fața locului s-a stabilit că astăzi, în jurul orei 13:00, un bărbat de 53 ani, din județul Gorj, în timp ce conducea o autoutilitară în cuplu cu semiremorcă pe DN 79 A, dinspre Joia Mare spre Almaș, pentru a evita impactul cu un autoturism care staționa neregulamentar într-o curbă, a frânat, părăsind partea carosabilă. Autoutilitara a intrat în tangaj, răsturnându-se oblic pe axul drumului, iar încărcătura de bitum pe care o transporta a căzut  peste un autoturism condus de un bărbat de 71 ani, din Pleșcuța. În urma impactului, bărbatul de 71 de ani a rămas încarcerat în autoturism și a suferit arsuri în zona feței, brațelor și a membrelor inferioare, cauzate de bitum. Ambele persoane implicate în accident au fost testate cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În urma concluziilor medico-legale se va realiza încadrarea juridică a faptei, în acest moment accidentul fiind clasificat ca fiind ușor”, a declarat inspector de poliție, Adina Aconstantinesei.

Comentarii

comentarii