Acasă Eveniment O mireasă şi încă şapte nuntaşi s-au intoxicat cu monoxid în timpul...

O mireasă şi încă şapte nuntaşi s-au intoxicat cu monoxid în timpul ceremoniei religioase de la biserica din Giarmata

DISTRIBUIȚI

Opt persoane care participau la o cununie religioasă, printre care şi mireasa şi naşa, au ajuns la spital, sâmbătă seară, în judeţul Timiş, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de instalaţia de încălzire din biserică.
Naşa şi un alt participant la ceremonie au leşinat în biserică. Alte şase persoane care se simţeau rău, printre care şi mireasa, au fost preluate de ambulanţe după slujba religioasă, când se îndreptau spre pensiunea unde urma să se desfăşoare petrecerea.  Preotul bisericii din Giarmata unde a avut loc cununia a declarat că, în timpul slujbei, alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt de mai multe ori şi este posibil ca din această cauză este să fi avut loc scăpări de gaze.
„În timpul slujbei, curentul s-a oprit de 10 -12 ori. Şi eu m-am simţit rău, îmi crescuse pulsul şi simţeam că am rămas fără aer”, a declarat preotul Ştefan Marcu.
Ceremonia religioasă a durat aproximativ 40 de minute. După ce au plecat nuntaşii, preotul a deschis uşile pentru a aerisi biserica, deoarece, la scurt timp, acolo urma să fie oficiat şi un botez.
La Spitalul Judeţean Timiş au ajuns opt persoane intoxicate în timpul slujbei religioase. "Pacienţii sunt în afara pericolului, medicii le fac analize care să stabilească cantitatea de monoxid de carbon din organism. Un toxicolog va ajunge să-i consulte şi el pe oameni, care vor rămâne sub supravegherea medicilor", a declarat Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Timiş.

Comentarii

comentarii