Acasă Actualitate O nouă prelevare de organe la Timişoara: Tragedia unui tânăr de 18...

O nouă prelevare de organe la Timişoara: Tragedia unui tânăr de 18 ani din Arad – salvare pentru alte câteva vieţi

142
DISTRIBUIȚI

În noaptea de 14-15 noiembrie, după ora 3.00, a avut loc o nouă prelevare de organe efectuată de către medicii specialişti din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara (SCJUT), alături de cei din Bucureşti, Cluj şi Târgu-Mureş. Este cea de-a 19-a prelevare de organe realizată în 2011, la Judeţean.

 

Donatorul a fost un tânăr în vârstă de 18 ani, din judeţul Arad. El a suferit un accident rutier sâmbătă noaptea. I s-a pus diagnostic de traumatism cranio-cerebral şi a fost transportat la SCJUT. Tânărul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, însă starea i s-a agravat, iar în această dimineaţă a fost declarat în moarte cerebrală de către medicii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă.

Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al SCJU Timişoara, a precizat că familia tânărului şi-a data acordul pentru prelevarea mai multor organe: cord, ficat, rinichi, piele, oase şi tendoane. În jurul orei 8-8.30, cordul a fost preluat de medicii din Târgu-Mureş. Ficatul, pielea, oasele şi tendoanele vor fi preluate de medicii din Bucureşti, iar rinichii de cei din Cluj.

Comentarii

comentarii