Acasă Actualitate O nouă acţiune de deratizare la Timişoara. Apel al primăriei către cetățeni

O nouă acţiune de deratizare la Timişoara. Apel al primăriei către cetățeni

DISTRIBUIȚI

Între 3 și 19 august, firma Coral Impex va desfășura o nouă acțiune de deratizare pe domeniul public, anunță reprezentanții primăriei. Cu această ocazie, administrația locală face apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune. Mai exact, să adopte măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor.

„Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să adopte măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor. Rugăm cetățenii să procedeze la salubrizarea și igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, interioare și exterioare clădirilor. Atragem atenția timișorenilor asupra faptului că sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, transmit mai exact reprezentanții primăriei.

Aceștia amintesc că, prin HCL nr. 371/30.10.2007 se pot aplica amenzi între 500 și 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, sau între 1.000 și 2.500 de lei, pentru persoanele juridice, în situația neefectuării lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) și neluării măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile proprii.

În ceea ce privește acțiunea de pe domeniul public, reprezentanții primăriei precizează:

„Produsele folosite în combaterea rozătoarelor sunt: Deration Pellet având substanţă având substanța activă Bromodialone şi Colbrom  Pastă – substanţă activă Bromadiolone. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat și autorizat în conformitate cu  legislația în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecție corespunzător.

Menționăm că, organizarea, derularea şi participarea la activităţile edilitar – gospodăreşti constituie o obligaţie permanentă a consiliilor locale şi a primarilor, a autorităţilor şi instituţiilor publice, a agenţilor economici, cu sau fără personalitate juridică, precum şi a cetăţenilor.

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestei acțiuni va fi extinsă”.

Comentarii

comentarii