Acasă Actualitate O nouă acţiune de deratizare la Timişoara. Cetățenii care nu elimină dăunătorii...

O nouă acţiune de deratizare la Timişoara. Cetățenii care nu elimină dăunătorii din gospodării, pasibili de amendă

DISTRIBUIȚI

sobolani tm

În perioada 14 – 30 noiembrie, la Timișoara are loc o nouă rundă de deratizare pe domeniul public. De aceste operații se va ocupa Coral Impex SRL, firma cu care primăria are contract de câțiva ani încoace. Produsele folosite vor fi Deration Pellet (substanța activă Bromodialone) şi Colbrom Pastă (substanţă activă Bromadiolone). Acestea sunt avizate și fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 14 ( rodenticide),

Cu această ocazie, ca de fiecare dată, reprezentanții primăriei atrag atenția că cetățenii care nu elimină dăunătorii din gospodării riscă amenzi de câteva mii de lei:

„Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, avem însă nevoie și de sprijinul comunității, astfel, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să adopte măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor și le atragem atenția asupra faptului că sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public.

Totodată, reamintim că, prin HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, modificată şi completată, cap. VI – Reglementări privind combaterea vectorilor-rozătoare, insecte, dăunători-sunt consemnate sancțiuni, de pildă amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice în situația neefectuării lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) și neluării măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile proprii”.

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestei acțiuni va fi extinsă.

Comentarii

comentarii