Acasă Actualitate O nouă acţiune de dezinsecţie la Timişoara, în a doua parte a...

O nouă acţiune de dezinsecţie la Timişoara, în a doua parte a lunii septembrie

DISTRIBUIȚI

Între 19 și 30 septembrie, la Timișoara va avea loc o nouă rundă de dezinsecție, anunță reprezentanții primăriei. În prima săptămână se va acționa terestru, noaptea, între orele 21 și 6. Mai apoi, începând din 25 septembrie va începe și aviotratamentul, care se aplică dimineaţa, dela răsărit până la ora 10, şi seara, după ora 17 până la asfinţit. În cazul în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfăşurare a acestei acţiuni va fi extinsă.

Ca de obicei, prestatorul va fi societatea Coral Impex SRL, iar produsele folosite vor fi Cymina Plus și Vectobac WG, care au substanţe avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. Cetățenii trebuie totuși să nu stea în zona de acțiune a utilajelor, în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora, pentru a evita eventualele incidente neplăcute. De asemenea, crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar, Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate

Totodată, reprezentanții primăriei amintesc că cetățenii riscă și amenzi dacă nu iau din timp măsurile necesare pentru eliminarea dăunătorilor. „Prin HCL nr. 371/30.10.2007 (…) sunt consemnate sancţiuni, de pildă amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice în situaţia neefectuării lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) şi neluării măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile proprii”, se arată în comunicatul municipalității.

Comentarii

comentarii