Acasă Actualitate O nouă avertizare meteo cod galben. Ploi şi vijelii puternice până joi...

O nouă avertizare meteo cod galben. Ploi şi vijelii puternice până joi noaptea

720
DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ şi vijelii putenice. De asemenea, informarea meteo de manifestări de instabilitate atmosferică a fost prelungită până vineri seara.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 10 – 21 iunie, ora 23

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Notă: Disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 12 – 20 iunie, ora 23

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, în vestul Dobrogei și local în Muntenia și Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Comentarii

comentarii