Acasă Actualitate O nouă companie aeriană va efectua curse pe ruta Timișoara – București

O nouă companie aeriană va efectua curse pe ruta Timișoara – București

DISTRIBUIȚI

Compania aeriană low-cost HiSky, înființată în anul 2020 în Republica Moldova și certificată recent ca operator aerian și în România, a început operarea primelor zboruri din noua bază operațională a companiei, aeroportul Otopeni din București. Pasagerii din capitală vor putea călători cu HiSky către Timișoara și Cluj, ca și către Israel – Tel Aviv. Totodată, în vara acestui an, compania va opera mai multe zboruri charter.

În urmă cu un an a fost anunțat că HiSky pregătește lansarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj, a doua bază operațională a companiei, după cea din Chișinău. HiSky operează o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri și o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri. Compania are în acest moment peste 200 de angajați, dintre care aproape jumătate personal de zbor.

HiSky operează zboruri din București, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Iași și Chișinău către 10 destinații din România și din Europa. După deschiderea hub-ului de la București, operatorul anunță pentru sezonul de iarnă începerea deschiderea a încă 2 destinații interne, Oradea și Iași și a altor 10 destinații din Europa.  Iulian Scorpan, fondator și directorul general al HiSky, fost pilot și director general la Air Moldova, a înființat HiSky la Chișinău împreună cu Victor Sulă, anterior director general adjunct al operatorului aerian de peste Prut.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii