Acasă Administraţie O nouă dezbatere în Traian pe tema regenerării urbane a zonei

O nouă dezbatere în Traian pe tema regenerării urbane a zonei

DISTRIBUIȚI

Luni, 10 octombrie, Primăria Municipiului Timișoara organizează o nouă dezbatere pe tema regenerării urbane a zonei Pieței Traian, după ce la prima primarul Dominic Fritz a fost primit (și) cu înjurături și scandal. Noua etapă a consultărilor va avea loc de la ora 17.30, în Piața Romanilor, nr. 1.

Cea de pe 26 septembrie a fost prima astfel de consultare organizată de Primăria Municipiului Timișoara în stadiul elaborării Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), documentație care stabilește, conform legii, parametrii tehnico-economici de realizare a unui proiect. De atunci și până în prezent, spun reprezentanții primăriei, au fost transmise aproximativ 40 de propuneri, opinii, întrebări și recomandări pe tema acestui proiect. Acestea vor fi adresate în cadrul acestei prime dezbateri publice. 

Propunerile și recomandările pot fi transmise în continuare, până în 23 octombrie, fie online, pe platforma Decidem (https://decidem.primariatm.ro/processes/ConsultareTraian22), fie în scris, la Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente, situat la parterul Palatului Ștefania din Piața Traian, de luni până joi, între orele 9 -16.  Propunerea echipei de proiectare poate fi văzută accesând linkul de mai sus, ori în cadrul expoziției deschise în Piața Traian sau la Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente. După încheierea etapei de consultare, Primăria Municipiului Timișoara va mai organiza încă o dezbatere finală pe marginea acestui proiect. 

Vă amintim că înainte de prima dezbatere primăria a organizat și o prezentare a proiectului. Pe scurt, vor fi desființate locuri de parcare și vor exista restricții mai dure de circulație în zonă – care să descurajeze tranzitul prin zonă, cu excepția riveranilor și a celor care aprovizionează, dar vor fi organizate mai multe spații verzi, spații pietonale și locuri pentru terase. Detalii și imagini aici: Regenerarea urbană a Pieței Traian: mai puține mașini, mai mulți pietoni și bicicliști. Mai puține locuri de parcare, mai multe spații verzi și terase.

Comentarii

comentarii