Acasă Actualitate O nouă ediție Make it! Race it! Recycle it!

O nouă ediție Make it! Race it! Recycle it!

DISTRIBUIȚI

EcoStuff Romania te invită pe malul Begăi, la o nouă ediție “Make it! Race it! Recycle it!” sâmbătă,  15 iunie, începând cu ora 10. Ediția cu numărul 8 a proiectului este realizată în parteneriat cu DS Smith Packaging Romania și Valeo, sponsorizat de ZF Lifetec, Litens Romania, Continental România, Eps România, Forvia Hella, susținut de Adid Timiș și Retim.

Make it! Race it! Recycle it! este o eveniment sportiv neconvențional, organizat pentru a celebra Ziua Internațională a Mediului, care-și propune să scoată participanții din zona de confort, provocându-i să recupereze materiale, să le reutilizeze, să le dea apoi spre reciclat și să protejeze mediul cu zâmbetul pe buze. J

Concurenții din acest an au ales teme variate pentru a celebra mediul. Personajele din Miami Bici întâlnesc Village People, Aquaman se luptă cu pirați și dinozauri, diavolii se dau în carusel, totul este posibil în lumea Make it! Race it! Recycle it!, cu multă creativitate din partea participanților. La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai ADID Timiș, cu premii pentru cei care știu cum se face corect colectarea selectivă a deșeurilor.

Spectatorii vor putea admira ambarcațiunile Sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 9:30, pe malul Begăi, în zona Parcului Alpinet, în spatele Catedralei. Startul primei curse se va da la ora 10.30. Ambarcațiunea care va parcurge distanța dată în cel mai scurt timp va câștiga titlul de “Cea mai rapidă ambarcațiune”. Premiile pentru “Cea mai faină temă”, “Premiul de Popularitate” și “Premiul special EcoStuff” precum și cele 5 premii surpriză vor fi decise de juriul competiției. Tot la ora 10.30, va începe votul online pentru premiul “People’s Choice”, pe pagina de Facebook EcoStuff Romania https://www.facebook.com/ecostuff.romania/ sau pe event-ul competiției https://www.facebook.com/events/1406593129962901

După curse, fiecare echipaj își va demonta ambarcațiunea și va recupera sau va da spre reciclat deșeurile reciclabile din care a fost construită.

Make it! Race it! Recycle it! este singura competiție de acest gen din România și militează pentru un stil de viața prietenos cu mediul. Conștientizarea importanței protecției mediului și implicit a colectării selective și a refolosirii/reciclării a stat la baza ideii de organizare a acestui eveniment.

„Gândit ca un exercițiu de educație ecologică alternativă, în care participanții învață să refolosească într-un mod care stimulează creativitatea și lucrul în echipă, proiectul te scoate puțin din zona de confort, încurajează gândirea laterală și stimulează creativitatea.” – EcoStuff Romania

Proiect organizat de EcoStuff Romania, realizat în parteneriat cu DS Smith Packaging Romania și Valeo, sponsorizat de ZF Lifetec, Litens Romania, Continental România, Eps România, Forvia Hella, susținut de Adid Timiș și Retim.

Comentarii

comentarii