Acasă Actualitate O nouă ediție MediCamp la Castelul din Macea, organizată de Liga studenților...

O nouă ediție MediCamp la Castelul din Macea, organizată de Liga studenților UVVG

DISTRIBUIȚI

O nouă ediție a MediCamp a fost organizată zilele trecute ala Castelul Grădinii Universitare Botanice din Macea. Peste optzeci de studenți ai Facultății de Medicină din cadrul UVVG au participat la diverse workshop-uri cu tematici variate, susținute de medici rezidenți.

„UVVG, prin Liga Studenților,  a organizat cu succes cea de-a treia ediție a MediCamp. Colegii mei de la Urgențe au prezentat tehnici de resuscitare adresate studenților, pe care ei le pot aplica în condiții limită. Spre deosebire de anii trecuți, la această ediție a evenimentului am introdus în program și intervenții legate de traumatismele de care ne lovim zilnic în activitatea noastră. De asemenea, pe lângă aspectul tehnicilor abordate în cadrul workshop-urilor, acordăm o mare atenție modului în care comunicăm cu pacienții și încercăm să familiarizăm studenții în acest sens”, a declarat Denis Butar, medic rezident medicină de urgență în cadrul Spitalului Clinic Județean Arad.

După demonstrațiile cadrelor medicale, studenții au avut posibilitatea de a susține ei înșiși exerciții practice pentru a-și dezvolta abilitățile în intervenții de prim ajutor.

 „E prima dată când particip la acest eveniment. Am aut un scenariu de pacient inconștient cu traumatism și a fost nevoie să îi pun gulerul medical pentru imobilizarea coloanei cervicale. A fost o experiență foarte interesantă, mai ales că sunt niște baze pe care toți ar trebui să le știm când viața ne poate pune într-o situație de genul acesta și intervenția noastră poate salva o viață”, consideră Andreea Pădurean, studenta anul I, Facultatea de Medicină a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad susține inițiativele studenților în toate proiectele derulate de aceștia. „Inițiativele de acest gen ale studenților sunt lăudabile, iar eu personal le susțin și le încurajez întrucât orice activitate îi ajută pe tinerii noștri să se dezvolte. Felicitări organizatorilor și tuturor celor implicați, MediCamp 2024 fiind o ediție reușită”, a declarat prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Acțiunea aduce împreună studenții Facultății de Medicină din cadrul UVVG Arad, pentru a învăța într-o altă atmosferă, mai amicală, bazele  practicii medicale. Astfel de evenimente urmăresc nu doar dezvoltarea profesională a studenților, ci totodată și dezvoltarea personală prin serile de socializare și party, petrecute împreună la Macea: studenți și cadre didactice care au participat la formarea voluntarilor din proiect. Realizarea acestui eveniment nu ar fi fost posibilă fără susținerea dnei rector, prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, a conducerii UVVG Arad, a cadrelor didactice, a sponsorilor și cu totala implicare în organizare a Ligii Studenților UVVG Arad”, a precizat Șef lucrări dr. Ligia Elisaveta Piroș, prodecan al Facultății de Medicină a UVVG Arad.

„ A fost o experiență interesantă și plăcută, în care am avut posibilitatea de a petrece timp împreună, de a învăța și a socializa. În mod cert vom organiza ediții viitoare ale acestui eveniment benefic studenților și în acest context aș dori să mulțumesc conducerii UVVG, doamnei rector Coralia Adina Cotoraci, pentru tot sprijinul acordat” a declarat Alexandru Avram, președintele Ligii Studenților UVVG.

Fiecare seară în MediCamp s-a încheiat cu petreceri studențești.

Comentarii

comentarii