Acasă Economic O nouă generație de tineri antreprenori în sectorul creativ și cultural, la...

O nouă generație de tineri antreprenori în sectorul creativ și cultural, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Vineri, 5 mai, de la ora 9:00, Casa Tineretului din Timișoara găzduiește „O nouă generație de tineri antreprenori europeni în sectorul creativ și cultural”, eveniment de prezentare a rezultatelor proiectului DIYouth – Digital Youth Training on Creative & Cultural Digital Entrepreneurship.

În 2023, Timişoara, în calitate de Capitală Europeană a Culturii, şi-a asumat promovarea dialogului intercultural, implicarea cetățenilor în viața orașului și promovarea antreprenoriatului cultural și în industrii creative. Fondurile disponibile, interesul public generat de acest program, numeroasele evenimente culturale reprezintă oportunități de afaceri pentru cei ce activează în industrii culturale și creative: film, televiziune, radio, muzică, cărți, presă, design, arhitectură, publicitate, jocuri video etc.

În acest sens, evenimentul le este deschis tuturor celor interesați de sectorul creativ și cultural: noi și viitori tineri antreprenori, profesori, formatori, reprezentanți ai firmelor și autorităților publice. În cadrul său vor avea loc prezentări și discuții cu privire la specificitățile antreprenoriatului în industrii culturale și creative.

Evenimentul va avea loc vineri, 5 mai, de la ora 9:00, în holul Casei Tineretului, str. Arieș nr. 19. Înregistrarea participanților se face online, la https://forms.gle/2GSNr4cjwFs5z4od6, până în 3 mai. Numărul de locuri este limitat. Fiecare participant va primi certificat de participare.

Proiectul DIYouth urmărește oferirea de oportunități de formare atât pentru formatori, cât și pentru cursanți, menite să contribuie la dezvoltarea următoarei generații de tineri antreprenori în sectorul creativ și cultural. Proiectul are o abordare transnațională, bazată pe perspectiva mai multor părți interesate, și vizează elaborarea unui curriculum pentru formarea de antreprenori, respectiv desfășurarea unui program de formare de formatori (train of trainers). Acestea le sunt oferite de echipa de proiect tuturor celor interesați, în regim de acces deschis (open access), într-un mediu virtual de învățare.

Proiectul DIYouth este derulat cu finanțare prin programul european Erasmus+ de către un consorțiu internațional format din parteneri instituționali din patru țări: Grecia, Portugalia, România și Serbia. Din consorțiu fac parte instituții publice, universități, institute de cercetare și organizații neguvernamentale ce activează în domeniu, din Timișoara fiind implicate trei instituții: Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii”, Helixconnect Europe și Universitatea de Vest din Timișoara. Evenimentul final este organizat în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT).

 

Comentarii

comentarii