Acasă Administraţie O nouă înfrângere pentru „sindicatul lui Fritz”. FNSA rămâne reprezentativă la nivel...

O nouă înfrângere pentru „sindicatul lui Fritz”. FNSA rămâne reprezentativă la nivel de sector de activitate

DISTRIBUIȚI

Noul sindicat din Primăria Timișoara, cel condus de Marinela Lucuț și care este de partea primarului Dominic Fritz, a înregistrat un nou eșec în instanță. De fapt, vorbim de o victorie a Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA) la care este afiliat celălalt sindicat din primărie, cel condus de Tiberiu Negrei, care s-a opus mai multor hotărâri și dispoziții ale conducătorilor instituției.

Concret, FNSA rămâne „reprezentativă la nivel de sector de activitate”, ceea ce înseamnă că Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara („sindicatul Negrei”) va putea beneficia de numiri în anumite comisii și nu numai. În primă instanță, în aprilie, judecătorii Tribunalului Brașov constataseră că FNSA îndeplinește condițiile de reprezentativitate, cu toată opoziția Sindicatului angajaților din Unitatea Administrativ Teritorială Timișoara („Sindicatul Lucuț”). Același sindicat a cerut apel, dar Curtea de Apel Brașov l-a respins joi.

Vă amintim că „sindicatul Lucuț” s-a născut când primăria se judeca cu „sindicatul Negrei” pe cea de-a doua organigramă. Atunci, primul intervenise de partea primăriei în proces, însă degeaba: Tribunalul Timiș a suspendat și această încercare de restructurare.

Iată decizia de joi, 25 august, a Curții de Apel Brașov:

„Respinge excepţia inadmisibilităţii apelului, invocată de către intimata FEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN ADMINISTRAŢIE . Respinge apelul declarat de către apelantul SINDICATUL ANGAJAŢILOR DIN UNITATEA ADMINISTRATIVĂ TERITORIALĂ TIMIŞOARA împotriva încheierii nr.77/S/CC/15.04.2022 pronunţată de către Tribunalul Braşov în dos. civ. nr. 601/62/2022. Definitivă. Pronunţată azi, 25.08.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

Iat-o și pe cea din 15 aprilie a Tribunalului Brașov, cea care a fost acum atacată:

„Respinge cererea de intervenţie formulată în cauză de Sindicatul Angajaţilor din Unitatea Administrativ Teritorială Timişoara. Admite cererea formulată de petenta Federaţia Naţională a Sindicatelor Administraţie(F.N.S.A) şi, în consecinţă: Constată că petenţa îndeplineşte condiţiile de reprezentativitate la nivel de sector de activitate,, Administraţie publică. Activităţi ale organizaţiilor şi organismelor extrateritoriale”. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a fi înregistrată la Tribunalul Braşov. Pronunţată azi, 15.04.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

Comentarii

comentarii