Acasă Actualitate O nouă păcăleală, marca administraţiei Robu

O nouă păcăleală, marca administraţiei Robu

766
DISTRIBUIȚI

Furtuna din septembrie 2017 a fost o pagină neagră pentru Timişoara. Tot atunci au fost spulberate scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor şi scaunele din plastic.

În Parcul Rozelor din Timişoara s-a împământenit ca pe lângă multe alte evenimente, cu predilecţie folclorice, între care Festivalul Inimilor, timişorenii, dar nu numai, să-şi programeze pentru sfârşitul lunii august câteva seri oferite gratuit de Opera Naţională Română din Timişoara – “Festivalul de operă şi operetă”, lansat de fostul manager al Operei, maestrul Corneliu Murgu. Cel mai mare din ţară de acest fel, în aer liber, cu mii de spectatori în fiecare seară.

În anul 2018, acest festival a fost anulat pentru că Primăria Municipiului Timişoara nu a avut bani să repare scena, vremea putea deveni ploioasă, iar decorurile să se strice. Este vorba despre un eveniment trecut pe agenda culturală a Primăriei Timişoara şi cu mare priză la public.

La începutul acestui an, la un pas distanţă de Capitala Culturală 2021, primarul Nicolae Robu anunţa că pentru Cultură vor fi alocaţi 27 milioane de lei, de care va avea parte şi “refacerea scenei Teatrului de Vară din Parcul Rozelor”, distrusă la furtuna din 2017. Dar, acest anunţ a fost doar o altă promisiune neonorată care poartă amprenta administraţiei Robu.

Festivalul de Operă şi Operetă va avea loc, dar nu în Parcul Rozelor, ci în faţa Operei Naţionale din Timişoara, în Piaţa Victoriei. Cu un program adaptat şi mai restrâns ca durată.

Cu siguranţă, edilul are o scuză: nu sunt bani şi pentru Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, pentru că Timişoara se dezvoltă în forţă. Cu muzică bubuită în miez de noapte, aşa cum îşi doreşte primarul. Sau poate tocmai pentru că acest festival nu poluează fonic, nu este o prioritate pentru Nicolae Robu…

Comentarii

comentarii