Acasă Actualitate O nouă prelevare de organe la Spitalul Județean Timișoara. Ficatul și corneea...

O nouă prelevare de organe la Spitalul Județean Timișoara. Ficatul și corneea merg spre București, iar rinichii la Cluj-Napoca

DISTRIBUIȚI

O nouă operație de prelevare ficat, rinichi și cornee a avut loc în această dimineață, joi 15 septembrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, în blocul operator 2, șef Ș.L dr. Andreea Rață.

Organele au fost prelevate de la un bărbat, 56 de ani, decedat din pricina unui anevrism cerebral rupt. Familia acestuia a dorit și consimțit ca alți oameni să trăiască datorită organelor ce vor fi transplantate unor pacienți din București și Cluj. Ficatul și corneea  merg spre București iar rinichii, la Cluj-Napoca. Corneea a fost prelevată de prof dr. Mihnea Munteanu de la Timișoara.

Echipa  operatorie SCJUT  a fost formată din dr. Giorgiana Bobouțanu, medic ATI și coordonator transplant, KDP dr. Isoc Cristian, medic ATI alături de colegi medici din Cluj-Napoca și București.

Întreaga echipă mulțumește prof. dr. Dorel Săndesc și colegilor din secția ATI a SCJUT., dr. Mihaela Chira, dr. Andreea Ianoși, dr. Ioana Mircu și dr. Elena Grosu.

Linia de gardă a fost asigurată de dr. Dan Brebu și dr. Gheorghe Borcescu,  ambii medici chirurgi. Managerul SCJUT Ș.L Dr. Sorin Barac mulțumește familiei pacientului donator, cu recunoștință pentru gestul lor nobil.

Comentarii

comentarii