Acasă Actualitate O nouă premieră la Timișoara: primul campionat european de padel

O nouă premieră la Timișoara: primul campionat european de padel

DISTRIBUIȚI

În anul în care este Capitală Europeană a Culturii, Timișoara marchează o premieră majoră pentru sportul național: orașul de pe Bega este gazda primului campionat european de padel ce ajunge cu o etapă în țara noastră.

Un număr de 65 de sportivi, băieți și fete, din 12 țări, au răspuns provocării Central European Padel Tour (CEPT), competiție a profesioniștilor din Europa. „Provocarea românească” / Romanian Challenge  organizată de Central European Padel Tour se va desfășura în acest sfârșit de săptămână, între 21 și 23 aprilie la baza sportivă Padel Center (Dumbrăvița, strada Praga nr.6).

Sportivi profesioniști din Cehia, Croația, Germania, Italia, Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, Tunisa și Ungaria vor evolua pe cele cinci terenuri ale clubului (trei acoperite și două în aer liber), terenuri furnizate de producătorul oficial pentru World Padel Tour. Mai multe detalii despre sportivii participanți sunt disponibile aici.

Central European Padel Tour (CEPT) este singurul turneu profesionist de padel în comunitatea europeană. Competiția se desfășoară pe parcursul unui an, cu etape lunare  în toate țările. Pentru prima dată în istoria acestei competiții importante, România a intrat în joc, prin găzduirea etapei naționale la Padel Center.

„Padelul este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere de pe planetă, în sensul numărului tot mai mare de practicanți. Dincolo de faptul că îi vedem pe marii fotbaliști sau tenismeni că joacă și padel sau că dețin cluburi de padel, ne bucurăm de amploarea pe care o câștigă acest sport în România. Țară care, din vara anului trecut a recunoscut oficial, prin Ministerul Sportului, prezența padelului în țara noastră. Este o bucurie și o recunoaștere în plus a calității și performanțelor sportivilor noștri faptul că suntem gazdele etapei din România a Central European Padel Tour”, a declarat Lucian Perescu, reprezentantul  Padel Center.

Meciurile din cadrul Romanian Challenge  / Central European Padel Tour se vor desfășura de vineri, 21 aprilie, până duminică, 23 aprilie,  pe terenurile bazei sportive Padel Center (Dumbrăvița, strada Praga nr.6), după următorul program: vineri 18:00 – 20:00, sâmbătă 10:00 – 19:00, duminică 10:00 -15:00.

Publicul iubitor de sport, dar și cei care doresc să descopere un sport nou sunt așteptați în tribune.

Comentarii

comentarii