Acasă Cultura O nouă rundă Lada cu zestre, în weekend: artiști din 15 localităţi...

O nouă rundă Lada cu zestre, în weekend: artiști din 15 localităţi se confruntă la Nițichidorf și Deta

315
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș îi invită pe bănăţeni, sâmbătă, 30 martie 2019, la Nițchidorf, și duminică, 31 martie, la Deta, la o nouă rundă a Festivalului – concurs ”Lada cu zestre”, începând cu ora 14: 00.

La Nițchidorf vor concura artiști din  localitățile Lugoj, Coșteiu, Timișoara, Belinț, Topolovățu Mare, Darova, Giulvăz, Chevereșu Mare, Liebling, Boldur, Moșnița Nouă, Nițchidorf.
Grai bănățean, dansuri din Pusta Banatului, dar și din Banatul Montan, folclorul etniilor din Banat, cântece autentice, colecții etnografice, gastronomie tradițională în care regăsim amintirile unui spațiu bănățean multicultural: toate acestea se vor regăsi în ”rețeta” evenimentului de la Nițchidorf.

La Deta vor participa la competiție localitățile Giarmata, Gătaia, Deta, la categoria ”Laureați”. Veți putea admira picturile pe sticlă ale elevilor din Giarmata, veți putea gusta răcituri de cocoș, papricaș, sucituri cu nucă, pâine pe vatră. Iubitorii de folclor pot vedea la Deta un program artistic de peste 3 ore, cuprinzând dansuri și cântece din Banat, dansuri maghiare cu Formația ”Margaretta” sau dansuri sârbești cu Ansamblul ”Sveti Nikola”, ori dansurile germanilor de la Ansamblul ”Edelweiss” din Deta.

 

Comentarii

comentarii