Acasă Administraţie O nouă victorie în instanță pentru Gârboni. Tribunalul Timiș a decis anularea...

O nouă victorie în instanță pentru Gârboni. Tribunalul Timiș a decis anularea concursului prin care i se căuta înlocuitor la Filarmonica „Banatul”

DISTRIBUIȚI

Ioan Gârboni, fostul director al Filarmonicii „Banatul”, a obținut o nouă victorie în instanță. Mai exact, Tribunalul Timiș a dispus anularea dispozițiilor de primar prin care a fost anunțat, respectiv organizat concursul care avea drept scop selectarea unui nou manager. Decizia nu este definitivă, primăria având 15 zile pentru a o ataca.

„Admite acţiunea. Anulează Dispoziţia nr. 721/09.06.2021 a Primarului Municipiului Timişoara privind aprobarea măsurilor de organizare a concursului de proiecte de management pentru Filarmonica Banatul Timişoara, precum şi Anexele Dispoziţiei nr. 1 şi 2. Anulează «Anunţul public nr. SC2021-16530/11.06.2021 – Concurs de proiecte de management organizat pentru Filarmonica Banatul Timişoara». Admite excepţia de nelegalitate şi, în consecinţă, constată nelegalitatea Dispoziţiei nr. 677 din 27 mai 2021 a Primarului Municipiului Timişoara. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Timiş. Pronunţată, azi, 21.10.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părților, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția instanței.

Până acum, fostul director Ioan Gârboni a obținut victorii „pe linie” în instanță, atât privind suspendarea aceluiași concurs, cât și a dispoziției prin care i-a fost încheiat contractul de management. Mai sunt deschise și alte procese, în care fie Gârboni, fie primăria au anumite cerințe, însă nu toate au decizii definitive, cum este și cazul celui privind concedierea sa.

Vă reamintim că, pe 10 mai, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau că Ioan Gârboni va pleca de la conducerea Filarmonicii Banatul, după ce evaluarea sa pe anii 2017-2021 a primit o notă prea mică – 8,70 – pentru a putea prezenta un nou proiect de management. Ar fi avut nevoie de nota 9 pentru a fi recomandată prelungirea contractului de management. Consilierul local USR PLUS Răzvan Stana a fost membrul comisiei care a dat cele mai mici note în cadrul acelei evaluări.

La începutul lunii august, mandatul lui Gârboni a expirat, astfel că, după câteva zile în care Filarmonica a funcționat fără manager, primarul Dominic Fritz l-a numit interimar pe Ovidiu Andriș la conducerea acesteia. Acesta ar fi candidat și la concursul lansat pe 14 iunie, dar ar fi fost respins din cauza lipsei de experiență.

Comentarii

comentarii