Acasă Actualitate O nouă zi fără niciun vaccin anti-coronavirus administrat la medicii de familie...

O nouă zi fără niciun vaccin anti-coronavirus administrat la medicii de familie din Timișoara

394
DISTRIBUIȚI

Vineri, pentru a doua zi la rând, niciun timișorean nu a ales să se vaccineze anti-coronavirus la medicul de familie cu serul AstraZeneca. Doar zece persoane au mers până acum pe această variantă de vaccinare, toate în prima zi a campaniei pilot, miercuri. În centrele de vaccinare s-au prezentat în ultimele 24 de ore 3.024 de persoane: 2.670 pentru vaccinarea cu serul Pfizer-BioNTech, 270 pentru Moderna și 84 pentru AstraZeneca.

Vineri, în cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-au administrat 84 de doze; în etapa a II-a, 1.507; iar în etapa a III-a, 1.433. Dintre acestea, 713 at reprezentat doze de rapel. De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș, s-au administrat 160.655 de doze de vaccin, 43.142 fiind doze de rapel. În total, au fost 115 reacții adverse, reprezentând un procentaj de 0,07% de apariție a acestora, din ce a fost raportat către DSP Timiș

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii