Acasă Actualitate O pacientă a fost internată pe canapeaua de pe un hol al...

O pacientă a fost internată pe canapeaua de pe un hol al Spitalului Județean Timișoara și a căzut de pe ea. Se propune extinderea secției

3359
DISTRIBUIȚI

Managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, Raul Pătrașcu, spune că, “din fericire, pacienta nu a pățit nimic grav, nu a avut fracture sau traumatism cranio-cerebral”, dar “putea păți și astfel de situații sunt inacceptabile”.

Spitalele românești au și alte problem în această perioadă, pe lângă coronavirusul care a infectat déjà peste 13.000 de persoane.

De exemplu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, Raul Pătrașcu, propune discutarea a 9 probleme din cadrul instituției într-o ședință extraordinară a Consiliului de Administrație care va avea loc marți, la ora 13:00. Unul dintre puncte îl reprezintă modernizarea/extinderea secției Chirurgie Vasculară. Asta după ce o pacientă a fost internată pe canapeaua de pe hol – din cauza lipsei de spațiu – și a căzut.

Punctele care vor fi abordate în ședința de marți, 5 mai: la numărul 6, propunerea extinderii secției după ce o pacientă a fost cazată și a căzut de pe canapeaua din holul secției. Contactat de Libertatea, managerul Raul Pătrașcu a confirmat incidentul. “Din fericire, pacienta nu a pățit nimic grav, nu aavut fracture sau traumatism cranio-cerebral”, a spus acesta.

Șeful secției Chirurgie trimisese poze cu holurile pline

Pătrașcu a adăugat că, totuși, “pacienta putea păți, iar astfel de situații sunt inacceptabile”. Iar “ele trenează de ani buni și, așa cum îmi văd eu scopul, acela e de a acorda îngrijiri de calitate în condiții de siguranță – în mod real – tuturor pacienților care ni se adresează”.

Incidentul s-a petrecut pe secția Chirurgie vasculară condusă de Mihai Ionac. Acesta ceruse la rându-I același lucru ca şi Pătrășcu acum, dar în urmă cu doi ani.

Nu e prima oară când șeful secției, Mihai Ionac, face această cerere. Acum doi ani, acesta a răspuns echipei de investigații GSP/Libertatea cu imagini în care pacienții săi sunt încolonați pe holuri, neavând loc în secție. “Înainte de Crăciun am avut 50 de pacienți la 27 de paturi. Astăzi, 19 ianuarie 2018, când vorbesc cu dumneavoastră, am 37 de pacienți la 27 de paturi” (spunea în urmă cu 2 ani Mihai Ionac, n.n.)

În același material, Ionac fusese acuzat că le numește “vaci” și “ciori” pe asistente, fiind și sancționat. El a răspuns pentru ziar că erau doar exagerări, chiar dacă admiteacă “eu vorbesc mai ferm”. Tot Ionac a fost în prim-plan anul trecut, când Libertatea a arătat că el apar în documente că ar opera 25 de ore într-o zi, dar și cum un pacient a decedat în urma unor jonglerii ale medicului. (sursa: libertatea.ro)

Comentarii

comentarii