Acasă Actualitate O pictură 3D a artistului Ahmet Ogut, din cadrul Bienalei Art Encounters,...

O pictură 3D a artistului Ahmet Ogut, din cadrul Bienalei Art Encounters, vandalizată la Timișoara

464
DISTRIBUIȚI

O lucrare prezentată în cadrul Bienalei Art Encounters care se desfășoară la Timișoara a fost vanzalizată.

Una dintre lucrări, o pictură 3D a artistului Ahmet Ogut, realizată pe strada pietonală Mărășești a fost vandalizată. Persoane neidentificate au desenat cu vopsea albă șase cruci care acoperă simbolurile musulmane.

“Suntem extrem de surprinși și mâhniți de vandalizarea lucrării artistului Ahmet Ogut, <Istoria Altfel: Socialistul otoman Hilmi și apărătoarea drepturilor femeilor otomane, Nuriye>. Suntem de părere că atât subiectul ales de artist, cât și amplasarea lucrării în spațiul public sunt menite să creeze un dialog cu cetățenii orașului, iar refuzul acestui dialog și atacul violent asupra unei lucrări de artă este extrem de trist, în special fiind a doua oară că această lucrare este atacată. Timișoara este un oraș în care libertatea de expresie și dialogul sunt lucruri firești, iar intoleranța și prejudecățile trebuie combătute și o dezbatere reală asupra lor ar fi necesară”, transmit organizatorii Bienalei Art Encounters.

BienalaArt Encounters, care reprezintă cel mai mare eveniment dedicate artei contemporane, aduce la Timișoara operele a 60 de artiști români și străini, prezentate în peste 30 de spații expoziționale.

Sursa: radiotimisoara.ro

Comentarii

comentarii