Ce faci când trăiești într-o epocă numită “a pietrei”, dar nu ai piatră? Comunitățile neolitice din nord-vestul Banatului au găsit soluții ingenioase pentru a supraviețui într-un mediu unde această resursă fundamentală lipsea complet. Răspunsurile vin joi, 20 martie, de la ora 17:00, la Muzeul Național al Banatului, odată cu lansarea volumului “Stone Age without Stones. The Early Neolithic Site of Bucova Pusta IV in Northwestern Banat (Romania)”, semnat de R. Krauß și D. Ciobotaru.
O incursiune în trecut
Evenimentul, organizat în Sala de Pedagogie Muzeală a Bastionului Maria Theresia, aduce în prim-plan strategiile de supraviețuire și adaptare ale primelor comunități agricole din zonă. Cartea explorează situl Bucova Pusta IV, un loc care, de-a lungul timpului, a fost așezare neolitică, necropolă, loc de ritual și cimitir medieval pentru călăreți nomazi.
Dan Ciobotaru, muzeograf la Muzeul Național al Banatului, împreună cu o echipă de specialiști internaționali, vă invită la o călătorie în timp, în care trecutul este reinventat cu fiecare nouă descoperire.
Când? Joi, 20 martie, ora 17:00
📍 Unde? Muzeul Național al Banatului, Bastionul Maria Theresia