Acasă Actualitate O stațiune din vestul țării a rămas pe întuneric pentru că primăria...

O stațiune din vestul țării a rămas pe întuneric pentru că primăria nu a plătit curentul

DISTRIBUIȚI

Staţiunea montană Moneasa a rămas fără iluminat public, din cauza unor facturi care însumează aproximativ 32.000 de lei, incluzând penalităţi, pe care primăria comunei nu le-a achitat.

Anunţul a fost făcut, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca: “ENEL a tăiat curentul la Moneasa, pentru că Primăria nu a plătit facturile. Vă reamintesc: Consiliul Judeţean a cerut să preia staţiunea, să o repunem pe picioare, dar am fost refuzaţi. Rezultatul se vede şi nu mă refer doar la bezna care s-a lăsat peste Moneasa. Până acum, Consiliului Judeţean Arad i s-a reproşat că lumea nu merge la Moneasa pentru că drumul până acolo nu este suficient de bun. L-am modernizat şi astăzi este unul dintre cele mai bune din judeţ. Problema adevărată însă nu era drumul, aşa cum se vede. Problema adevărată este modul în care această comună-staţiune este administrată de la nivel local, pas cu pas, spre dezastru”.

Contactat de AGERPRES, primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei, a declarat că furnizorul de electricitate a tăiat iluminatul stradal fără niciun avertisment, pentru facturi pentru care se solicitaseră lămuriri.

“De două zile ne-au lăsat în beznă, pentru facturi neplătite în sumă totală de 32.000 de lei. Este vorba de facturi pentru perioada 31 mai – 15 decembrie, care însumează 14.604 lei, şi o altă factură emisă doar pentru octombrie 2022, de 14.960 lei, adică mai mult decât pe şase luni. Noi am cerut lămuri la ENEL pentru aceste diferenţe, dar şi cu privire la preţul de 2,4 lei pe kw/h la care am fost taxaţi, mult peste tarifele plătite de alte administraţii locale. Fără să primim răspuns şi fără un avertisment, ne-au tăiat curentul, deşi am avut altă dată facturi restante de peste 100.000 lei şi nu au procedat astfel”, a spus edilul, care a adăugat că a semnat un ordin de plată şi aşteaptă reluarea alimentării cu energie electrică.

Cu privire la comentariul preşedintelui CJ Arad, primarul a declarat: “Îi comunic domnului Cionca faptul că staţiunea are doar componente private, în afară de parc şi alei. Dacă domnul preşedinte doreşte să le preia, cu tot dragul le oferim mâine dimineaţă, dar cu condiţia să le îngrijească”.

Moneasa, supranumită Perla Munţilor Apuseni, este apreciată pentru ape termale bicarbonatate, calcice, magnezice şi sodice, considerate benefice în tratamentul afecţiunilor sistemului nervos central şi periferic, sistemului locomotor, pentru tratarea reumatismului şi a unor afecţiuni ginecologice.

UPDATE:

“Alimentarea cu energie electrică a sistemului de iluminat public din comuna Moneasa, întreruptă ca urmare a neplății facturilor, va fi reluată, întrucât Primăria Moneasa a plătit astăzi, 10 februarie 2023, suma restantă. Enel Energie a emis corect facturile în cauză și a informat Primăria cu privire la întârzierile la plată, iar, alături de operatorul de distribuție a energiei electrice din zonă, E-Distribuție Banat, a informat cu privire la deconectare în caz de neplată a acestora”, au transmis reprezentanții Enel Energie.

Comentarii

comentarii