Acasă Actualitate O sută de străzi din Timişoara vor fi sparte pentru lucrări, în...

O sută de străzi din Timişoara vor fi sparte pentru lucrări, în următorii patru ani

365
DISTRIBUIȚI

Timişorenii nu au scăpat de străzi sparte, pentru că o sută dintre ele vor intra în perioada 2019-2023 în proiectul cu finanţare europeană de 180 de milioane de euro, de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare în judeţ, partea care-i revine Timişoarei fiind de 61,5 milioane de euro.

Primarul Nicolae Robu i-a anunţat marţi pe timişoreni că nu-i aşteaptă vremuri uşoare.

“Ne dorim ca implementarea să producă cât mai puţine perturbări, dar nu ne va fi deloc uşor. A interveni la reţelele de apă şi de canalizare înseamnă a săpa şi la 5-6 metri adâncime. Am mai avut 82 de astfel de străzi cu astfel de lucrări şi ştim ce deranj a însemnat. În principiu, lucrările pentru Timişoara sunt eşalonate pe trei ani, câte o treime pe an. Perioada proiectului este 2019-2023”, a transmis edilul.

Nicolae Robu a mai anunţat că primăria doreşte ca în toată această perioadă şi ulterior să existe o mai bună corelare între diverşii potenţiali intervenienţi pe străzile oraşului. De aceea, Direcţia Generală de Drumuri Poduri Parcaje şi Reţele de utilităţi a transmis către firmele de drumuri lista străzilor din proiect pentru a nu se începe de către ele lucrările de asfaltare de anvergură, acolo unde se ştie că se vor face investiţiile proiectului european şi se va sparge.

“Va fi instituit un comandament şi toate firmele de utilităţi gaz, electricitate etc vor trebui să-şi coreleze lucrările de investiţii cu ale noastre. De foarte multe ori s-a trecut peste această corelare, deşi în toate proiectele se prevedea că cel care va distruge ulterior prin proiectele sale, are obligaţia de a face totul aşa cum a fost iniţial. Pentru ca fiecare proiect să-şi atingă ţinta, s-a trecut peste această corelare”, a detaliat Nicolae Robu.

La aceste străzi cuprinse în proiectul european, se vor adăuga alte 30 de străzi din proiectul de retehnologizare a Colterm, dar încă nu s-a semnat contractul pentru acest proiect, însă va fi semnat în curând.

 

Comentarii

comentarii