Acasă Actualitate O tânără asistentă de la Spitalul Județean Timișoara a fost confirmată cu...

O tânără asistentă de la Spitalul Județean Timișoara a fost confirmată cu COVID19, dar activitatea de la UPU se desfășoară normal

2575
DISTRIBUIȚI

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Timișoara nu se va închide, deși o tânără asistentă a fost confirmată cu Covid19.

”UPU nu se închide. Activitatea se desfășoară normal în continuare. Colegii pe perioada gărzii poartă echipamente de protecție și nu am găsit nicio situație în care ei să fi fost expuși.

Ei se automonitorizează pentru siguranță, iar dacă apare vreo simptomatologie se vor lua măsurile ce se impun. Noi am privit cu toată seriozitatea aceste probleme întotdeauna, iar dacă vreodată s-a întâmplat să apară vreun simptom la vreun angajat au fost făcute teste și niciodată nu au ieșit pozitive”, a spus dr. Mihai Grecu, directorul UPT Timișoara.

Tânăra asistentă a făcut febră într-o dimineață și a fost izolată imediat acasă. A fost depistată pozitiv după ce i s-a făcut testul. A fost trimisă ambulanța și a luat-o.

Acum ea se află într-o stare bună la Spitalul Victor Babeș, unde face tratament. Medicii de la UPU nu sunt considerați contacte, fiindcă au echipamente de protecție. Nu se închide nici UPU nici Spitalul Județean Timișoara -susțin reprezentanții unității medicale. La UPU este în desfășurare ancheta epidemiologică.

Comentarii

comentarii